реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Лише 1%

Андрій Кокотюха у Чернігові днями під час зустрічі з читачами сказав, що найуспішніший твір Василя Шкляра «Чорний ворон» розійшовся в Україні тиражем 340 тисяч примірників… Можна б і порадіти за автора. Але, виявляється, це загалом СТРАШНА статистика.

Чому? Це означає, що прочитав резонансний твір всього-на-всього лише 1% українців. Інші не погортали ні цей твір, ні інший… Не тішмо себе ілюзіями, що 97-98% населення читали щось інше. Навряд. Просто ось такі реалії. Для письменників. Для істориків. Вони сумні та вбивчі.

Проте … ось полтавчанин Сергій Макаренко замовив у видавництві «Мистецтво» дві мої книги, вони надійшли до нього оперативно «Новою поштою» на другий день, і я радий як автор, що йому вкрай потрібне було оце багаторічне розслідування. Таких «диваків» мало…Не пошкодував грошей. Дістав! Вгамував свій «голод»! Проте «голодних» по-справжньому мало.

Історичну літературу, мабуть, купує 0,001 % українців. Не хочеться докоряти іншим 99,99%…Напевне, це така сучасна тенденція, до якої призвели десятиліття неуваги до книжкової політики, патріотичного виховання в Україні. С. Макаренко чомусь мене впевнює, що так не буде!!

Сергій ПАВЛЕНКО



Теги:Василь Шкляр, нові книги, історична література, Андрій Кокотюха, Сергій Павленко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar