реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Левко Лук'яненко - справді Герой. Тепер і для Чернігівщини

Депутати Чернігівської обласної ради підтримали сьогодні пропозицію заступника голови ради Олександра Кодоли про присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області" Левку Григоровичу Лук’яненку.

За це рішення проголосувало 57 депутатів, утрималося 6.

Нагадаємо, що за режиму Януковича ці ж депутати присвоїли таке почесне звання Леоніду Кучмі.

Левко Лук'яненко - дійсно герой України, адже 27 років провів у концтаборах та тюрмах російсько- радянської імперії за прагнення незалежності України. Він є автором акту про незалежність України.

- Левку Григоровичу, на вашу думку, коли і чим завершиться антитерористична операція на Донбасі, або фактично, як воно є, війна з Росією?

- Не скажу коли... Ситуація така складна, що ніхто нині не скаже точні терміни. А от підсумок зрозумілий: війна закінчиться перемогою України й розвалом Росії.

- На чому грунтується ваша впевненість?

- На знанні історії та історичних процесів. Всі імперії рано чи пізно розвалюються. Така доля, тим більше, не може оминути Росію. З давніх давен ця держава формувалася войовничим народом, об'єднаним не на традиційній для Європи племінній основі, як, наприклад, українці, а на такій собі мисливській ідеї. Вони не думали, як облаштувати свою територію, де зорати й посіяти, а лише про те, що і де вполювати, де захопити нові землі... Це, здавалося б, абстрактні теорії, але вони важливі для розуміння процесу.

Отож першу фазу розвалу Російська (тоді вона називалася Радянська) імперія зазнала у 1991-му, коли з її складу вийшли 14 союзних республік. Протягом наступних років уже в автономних республіках Росії підростала й мужніла національна інтелегенція. Саме вона стане тим чинником, який започаткує другу фазу розвалу – вихід автономій зі складу Російської Федерації. Цей процес міг розпочатися дещо пізніше, але Володимир Путін своєю недолугою політикою його прискорив. І дуже суттєво!

У підсумку на території нинішньої Росії утвориться кілька республік. І, до речі, для тієї частини, яку умовно можна назвати Московщиною, це буде позитивний момент. Англія свого часу була великою імперією, але коли розпалася, то не стала жити гірше, а може й навпаки – ще краще. Так буде й з Московщиною. Нарешті там займуться собою – переорієнтують мислення від завоювання до наведення порядку.

Цікаво, що років зо два тому російський вчений Хом'яков говорив мені: "Росія розвалиться десь через три роки..." Тобто він орієнтувався на 2015-й. Не впевнений, що це буде вже через рік. Але також вважаю, що ось-ось – незабаром...



Теги:Хрипівка, почесний громадянин, Чернігівська обласна рада, Левко Лук'яненко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar