реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Лебедина пісня Роналду: Кріштіану мріє про рекорд результативності на Євро-2020

Чемпіонат Європи з футболу, який розпочнеться вже через кілька днів, стане одним з головних спортивних подій останніх двох років. Велика ймовірність, що на цьому турнірі відбудеться прощальний виступ деяких виконавців, які довгі роки були в числі кращих футболістів планети. Одним з них може стати португалець Кріштіану Роналду.

Лідер атак команди Фернанду Сантуша не приховує бажання стати кращим бомбардиром континентальної першості.

Букмекери давно почали приймати ставки на ЕВРО-2020, і прогноз на те, що Кріштіану Роналду виявиться найбільш результативним футболістом першості, є досить популярним.

Форма, в якій португалець підійшов до турніру, залишає Роналду шанс на подібний результат.

Вік бере своє


У лютому п'ятикратному володареві «Золотого м'яча» виповнилося вже 36 років. Чи не виключено, що Євро-2020 стане для Кріштіану Роналду останнім великим турніром в складі збірної Португалії. Теоретично він ще може зіграти на чемпіонаті світу-2022 в Катарі, але не можна виключити ризик форс-мажору або травми.

Фанатичне слідування спортивному режиму дозволили португальцю зберегти ефективність в атаці навіть в такому поважному для футболіста віці. Більш того, у нього є шанс поборотися за звання кращого бомбардира ЧЄ-2021. Це буде непросто зробити, але Кріштіану звик справлятися з труднощами.

Португалець виграв гонку бомбардирів в Італії і готовий покинути «Ювентус»
Португалець виграв гонку бомбардирів в Італії і готовий покинути «Ювентус»


Навіть практично бездоганній спортивній машині, якою, безумовно, є Кріштіану Роналду, складно протистояти природним біологічним процесам. В останні роки все голосніше стають голоси критиків, які стверджують, що португалець поступово втрачає ефективність. Падіння трансферної вартості Роналду теж побічно підтверджує цю тезу.

За плечима у португальця дюжина сезонів, в яких він забивав не менше тридцяти голів. Він зумів завоювати 5 «Золотих бутс» в трьох різних лігах за три різних десятиліття.

Кріштіану став кращим нападаючим Серії А 2020/21, але помітно, що йому вже не вистачає різкості, а його ударам - точності. Роналду порівнюють і будуть порівнювати з ним же самим зразка розквіту сил і таланту. І з кожним роком португалець буде все сильніше програвати це порівняння.

Аргументи на користь Роналду


Все це не скасовує того факту, що Кріштіану Роналду залишається футболістом найвищого класу. У відборі на Євро-2020 він забив 11 голів (3 з пенальті), що допомогло збірній Португалії класифікуватися на турнір з другого місця в групі. Перше зайняла Україна. Легко уявити, що стало б з Португалією без голів Роналду в тому відборі.

Кріштіану є одним з найдосвідченіших футболістів чемпіонату Європи. Більш того, він перемагав на континентальній першості в 2016 році.

Португалець знає, як добиватися найвищих цілей. Голеадор зізнався, що цілеспрямовано готується до ЧЄ-2021 таким чином, щоб під час турніру вийти на пік форми.

Аргументи проти Роналду


У Кріштіану чимало потужних суперників, готових скласти конкуренцію в боротьбі за найрезультативнішого бомбардира Євро-2020. Букмекери оцінюють шанси португальців не вище третьої сходинки в списку потенційних переможців гонки голеадорів. Головним її фаворитом вважається британець Гаррі Кейн. Він на дев'ять років молодший за Роналду, але вже достатньо досвідчений, щоб вести за собою збірну Англії. Саме форвард «Тоттенхема» став найкращим бомбардиром відбору на ЧЄ-2021 з 12 голами в активі. Він виграв гонку бомбардирів минулого сезону в АПЛ (втретє в своїй кар'єрі), забивши 23 м'ячі.

На думку Онлайн Букмекеров, не менш високі шанси Ромелу Лукаку. Бельгієць весь сезон суперничав з Кріштіану Роналду за звання головного голеадора Серії А, але відстав на п'ять голів (24 м'ячі проти 29). У Ромелу більш майстровиті партнери по збірній, тоді як Кріштіану часто змушений самостійно вести національну команду до перемог.

Проти Роналду ще й жереб, який визначив Португалію в «групу смерті» на Євро-2020. Підопічні Фернанду Сантуша почнуть групову стадію турніру матчем з Угорщиною (15 червня), потім зіграють з Німеччиною (19 червня) і Францією (23 червня).

Якщо португальці не почнуть першість з перемоги, вони можуть втратити шанси на вихід в плей-офф. Це значно знизить шанси Кріштіану Роналду на звання самого результативного футболіста ЧЄ-2021.



Теги:євро-2020, Спорт, Роналду, Футбол


Читайте також



Коментарі (0)
avatar