реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

«Динамо» залишається «найдорожчою» футбольною командою України

Київське «Динамо» все ще утримує першу сходинку в рейтингу українських футбольних команд з «найдорожчим» сумарним складом гравців.

Після того, як перша частина непростого футбольного сезону в Україні добігла кінця, у вболівальників залишилося багато питань щодо виступу найбільш популярних команд Прем’єр-ліги. Зокрема, чи виправдовують вони аванси, які їм видавали до старту першості? А ці прогнози як правило давалися, опираючись на склади команд та їх «вартість».

Схоже, що головним розчаруванням в цьому плані стало київське «Динамо», яке і до старту сезону, і зараз має формально найдорожчий склад, якщо оцінювати його за орієнтовною вартістю від експертів Трансфермаркт. Але місце в таблиці команда Мірчі Луческу посідає лише третє. І багато хто з аналітиків беттинг-сфери не бачить у киян багато шансів змінити цю ситуацію в новому році. Зокрема, не дуже вірять в «Динамо» і експерти компанії Сапфірбет, в чиїй лінії завжди можна відшукати цікаві позиції для парі на український футбол. І тим вболівальникам, які планують використати свій сапфірбет промокод, щоб підтримати ставкою киян після зимової паузи, буде цікаво дізнатися, що наразі шанси «Біло-синіх» оцінені лише у 16% вірогідності завоювання титулу.

Головним фаворитом УПЛ експерти вважають «Шахтар», який наразі має однакову кількість очок з «Динамо» (по 30), але при цьому зіграв на дві зустрічі менше за конкурента. То ж у теорії може відірватися від киян на 6 пунктів у разі виграшу в обох матчах. «Гірникам» пророкують золоті медалі з вірогідністю у 67% шансів.

А от «Дніпро-1», який йде на зимові канікули на першому місці (на 5 очок більше ніж у «Шахтаря» і «Динамо», але на гру більше, ніж у «гірників»), не здається експертам великим фаворитом у гонці за золотом. Якщо проаналізувати котирування, що пропонують найкращі букмекерські контори України на чемпіонство «дніпрян», то виявиться, що їхні шанси лише трохи вищі за «динамівські» і складають наразі близько 22% вірогідності.

Втім, повернемося до трансферної вартості складів головних фаворитів УПЛ поточного сезону. Як ми вже й казали, найвища сума у «Динамо», а саме – 109.95 мільйонів євро є загальною «ціною» футболістів киян на ринку потенційних переходів. У «Шахтаря» цей показник нижчий – 80 мільйонів, а у «Дніпра-1» взагалі набагато нижчий за столичного гранда – лише 23.85 млн. Що, як бачимо, не заважає клубу випереджати більш «заможний» в плані дорогих виконавців колектив у таблиці.

Цікаво, що серед гравців у чемпіонаті України найдорожчим є вихованець «Шахтаря» Михайло Мудрик, якого Трансфермаркт оцінює у 15 мільйонів євро. Хоча керівництво «гірників» впевнено стверджує, що не збирається продавати талановитого футболіста до одного з європейських клубів за суму, меншу ніж 50 млн європейської валюти. І дехто х потенційних «покупців» вже заявив про готовність платити такі гроші за виконавця, який вже чудово показав себе у матчах найвищого рівня.    




Теги:Спорт, Футбол


Читайте також



Коментарі (0)
avatar