реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Лавреати, лавреати...

Комісія з присудження обласної премії ім. М.Коцюбинського вирішила затвердити кандидатури на на здобуття обласної премії ім. М.Коцюбинського за 2010 р. у чотирьох номінаціях. Про це повідомив сайт Чернігівського музею-заповідника М.Коцюбинського. Склад комісії наразі невідомий.
Лауреатами стають:
ПОЕЗІЯ:
Шевченко Михайло Васильович – поет, член НСПУ.
За збірку поезій в трьох томах «Час і я», «Я і час», «Час поза мною» (2007 р.).

ПРОЗА:
Брик Олексій Григорович – письменник, член НСПУ.
За книгу «А дерева мовчали…» (2008 р.).
Черненко (Бондаревич) Лілія Василівна – письменниця, журналіст, член НСПУ, член Спілки письменників Білорусі.
За книгу «Ми всі – подорожні» (2009 р.).

Терлецький Віктор Володимирович – письменник, краєзнавець, член НСПУ.
За книги «Розіллюсь по ріднім краю» (П.Куліш у взаєминах із земляками) (2006 р.) та «Пантелеймон Куліш – біограф Гоголя» (2008 р.)

НАРОДОЗНАВСТВО:
Нахлік Євген Казимирович та Нахлік Оксана Мирославівна - дослідники, вчені, наукові співробітники Львівського відділення Інституту літератури НАН України ім. Т.Шевченка.
За книгу «Пантелеймон Куліш між Параскою Глібовою і Горпиною Ніколаєвою: Біографічно-культурологічне дослідження» (2009).

Соболь Юрій Олексійович – генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» та Доценко Алла Володимирівна – заступник генерального директора з наукової і культурно-просвітницької роботи.
За книгу-каталог «Ікони іконостасів Іллінської церкви та Троїцького собору м. Чернігова» (2009).

ТЕАТРАЛЬНО-МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО:
Чернігівський народний хор обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм під керівництвом Коцура Володимира Васильовича.
За цикл концертних програм.

Визначення лауреатів цьогорічної премії ім. М.М.Коцюбинського відбудеться у серпні ц.р.

Від "Сіверщини".
Хоча день вшанування М.Коюцбинського -- у вересні, лауреатів чомусь пошанують раніше...
Хто входить до складу комісії -- не повідомлено. Після минулорічного скандалу, коли журналістка Олена Кияшко була непошанована премією в номінації "журналістика", а її виділили В.Леусу, який до журналістики уже давно стосунку не має, авторитет премії значно побляк. Цього року хтось невідомий вирішив взагалі прибрати таку номінацію -- зрештою, Коцюбинський же і не був журналістом...

Поза увагою "Сіверщини" якось пройшли повідомлення про висування кандидатів на премію, як і обговорення кандидатур. Можливо, інші ЗМІ були більш уважливі?

Аналіз лавреатів -- справа невдячна, але поява у списку М.Шевченка викликає подив. Який він має стосунок до постаті патрона премії і до Чернігова? Чи важливою була його соціалістична заангажованість?




Теги:Сіверщина, Нахлік, П.Куліш, музей Коцюбинського, КОЦЮБИНСЬКИЙ, Премія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar