реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Латифундії - під шумок війни

Міністерство аграрної політики підтримає запровадження другого етапу ринку землі з 1 січня 2024 року, як планувалося до початку повномасштабної війни, заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, передає Бізнес Цензор.

“В обігу зараз знаходиться не більше 1,5% землі, потрібно охочим її продати надати можливість зробити це офіційно. Наша позиція залишається незмінною”, – сказав Висоцький.

Він нагадав, що після запровадження другого етапу земельної реформи землю зможуть купувати виключно фізособи – громадяни України, а також юридичні особи, власниками яких є громадяни України. Водночас з 1 січня 2024 року вони зможуть купувати до 10 тис. га землі в одні руки, а не лише до 100 гектарів, як зараз.

За словами Висоцького, на розгляді парламенту дійсно вносились різні пропозиції від народних депутатів, частина з них пропонує зменшити закріплене в законодавстві положення про 10 тис. га на час воєнного стану до 100 га та 500 га.

Нагадаємо, що в багатьох країнах Європи діє обмеження на розмір купівлі землі, що дає можливість, наприклад, у Литві та Польщі розвивати фермерські господарства, а не величезні латифундії, яким байдуже до проблем села.



Теги:олігархат, продаж землі, міністерство агрополітики, фермери


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Тут ще є демографічний бік справи. Маємо стан ДНК: Демографічної Неспроможності Країни. За показником FSI, який враховує також демографічний стан, Україна на 18 місці у світі, тобто є серед нестійких країн Африки і Сходу.
І це все без розпродажу землі. Війна це боротьба за територію. Можна відібрати за гроші, те що залишиться після війни.
Тобто нам не дають місця під сонцем. Боротьба триватиме, хоч і навздогін.
avatar