реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Хто знищив міні-агробізнес в Україні

Всі ми чудово знаємо, що у селі в Україні люди живуть з власного городу та з власної праці на ньому. Але ніхто не може пояснити аграрію, чому його праця не цінується і стати заможним, працюючи на землі, практично не реально.

Мова не про фермерські господарства і не про великі компанії з найманими працівниками, а про звичайного селянина з ділянкою менше 1 Га та персоналом з членів родини.

Що ж заважає людям заробляти на тому, що вони вирощують?

Справа в тому, що виростити продукцію не проблема. Навіть попре кліматичні коливання і ризиковане землеробство селянин врожай має, і птицю має, і худобу... а вигоди ніхто не бачить. Тобто проблема не у наявності продукції, а у її збуті. Селянин просто не може реалізувати результат власної праці.

А чому?
Все це сталось з однієї причини - державне знищення малих аграріїв. І їх знищують одним єдиним шляхом - утворенням величезної мережі магазинів, що мають прямі закупівлі за кордоном без мит та зборів. Уявіть собі, що овочі та фрукти, які у нас чудово ростуть, закуповуються за тисячі кілометрів від нас, транспортуються, зберігаються і... і коштують дешевше, ніж у селянина, якому їх лише назбирати та відвезти за 10-15 км до найближчого ринку. Як так може бути?

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:олігархат, агробізнес, супермаркети, Анатолій Яровед, фермери


Читайте також






Коментарі (1)
avatar
0
1
А все тому, що ці селяни є одинаками, що не здатні обʼєднатися, почати працювати за новітніми технологіями, просувати свої інтереси на ринку і в політиці, яка продукує законодавство.
avatar