реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Культурно-мистецька палітра "Сіверщини". Чернігівські бандуристи

У мистецькому житті Чернігівщини відбулась визначна подія: створена професійна капела бандуристів імені Остапа Вересая, презентація якої відбулася в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Капелу очолили відомі майстри бандурної та хорової справи — викладачі Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького заслужена артистка України Раїса Борщ та заслужений працівник культури Микола Борщ, до того ж регент архієрейського хору кафедрального собору святої великомучениці Катерини.

Уперше професійна капела бандуристів у Чернігові була створена в 1950-их роках минулого століття. Упродовж трьох наступних десятиліть її кілька разів реорганізовували, врешті-решт у 1980-ті роки вона зникла зовсім. Відродити капелу вдалося тільки зараз завдяки підтримці органів влади та місцевого самоврядування.

У капелі є оркестрова і вокальна групи, набрані з випускників Чернігівського музичного училища ім. Л.Ревуцького.
«Створення капели бандуристів для чернігівських музикантів — велика справа, оскільки це — нові робочі місця, кількість яких планується довести до півсотні. Зараз у колективі працевлаштовані трохи більше 40 наших випускників, що дуже радує», — сказала Раїса Борщ.

У репертуарі капели — різні стилі, жанри, класична та сучасна музика і пісня. Колектив пишається своїми солістами: народним артистом України, кобзарем-лірником Василем Нечепою; лауреатами міжнародних конкурсів, народними артистами України Романом Гриньковим і Ольгою Марченко; лауреатом всеукраїнського конкурсу ім. О.Вересая, чернігівським тріо бандуристів «Лілея»…

Бажаючі ближче познайомитися з творчістю капели, можуть прийти на концерт бандуристів 22 серпня о 17 годині до Чернігівського філармонійного центру. Концертна програма присвячена річниці незалежності України.




Теги:філармонія, Вересай, ОСТАП, Чернігів, борщ, концерт, бундуристів, капела


Читайте також



Коментарі (0)
avatar