реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Культура залежить від кадрів

В приміщенні Ніжинської міської ради відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми культури м. Ніжина і шляхи їх вирішення». Про це повідомляє сайт БФ Ніжен

Участь взяли депутати міської ради, зокрема. Володимир Король (голова профільної постійної комісії міської ради), Михайло Булигін, Костянтин Смалій, Геннадій Дудченко, Анатолій Сліпак, Максим Білоусенко (також є начальником відділу інформаційно-аналітичного забезпечення та комунікацій з громадськістю міськвиконкому), заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, заступник начальника управління культури та туризму міської ради Антоніна Купрій, в.о.директора Ніжинського краєзнавчого музею Наталія Дмитренко, директор централізованої бібліотечної системи Олена Єкименко, директор Благодійного фонду «Ніжен» Микола Шкурко, заступник директора Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької Максим Остапко, викладач-методист училища Юлія Близнюк, поет Анатолій Шкуліпа, виконавчий директор «Асоціації Об’єднання підприємств Ніжинщини» Сергій Ільющенко, представник громадської організації Ніжинська культурно-просвітницька спілка українських громадян польського походження “Астер” Олександр Гадзінський, голова Ніжинського товариства греків ім. Братів Зосимів Лариса Зайко, член міськвиконкому Володимир Дорохін, член Громадської ради при міськвиконкомі Людмила Величко, журналіст Ігор Волосянкін.

Микола Шкурко у виступі відштовхнувся від мовного конфлікту музейного екскурсовода з делегацією київських студентів. Відтак заторкнув два напрямки ніжинської культури: функціонування української мови на тлі міжнаціональних стосунків та збереження культурно-історичної спадщини.

Конкретні пропозиції надали також представники Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької.

Інші учасники "круглого столу" підняли широкий перелік проблемних питань розвитку культури і туризму в Ніжині. Спільно зауважили на відсутності комунікації, узгодженості й координації між управлінням культури і туризму та профільною комісією міської ради, закладами культури, громадськістю.

Виступаючі наголошували, що немає інтерактивного зв’язку, швидкого реагування, на відсутності інформації (веб-сайту, візуальної інформації) про культурницькі заходи та про місця для відвідувань культурної спадщини у місті.

Учасники "круглого столу" зійшлися на тому, що все це залежить від якісного кадрового наповнення керівних посад в управлінні культури і туризму міської ради та закладів культури міста. Пробним каменем буде обрання за конкурсом директора краєзнавчого музею.



Теги:Ніжинський краєзнавчий музей, БФ Ніжен, Ніжин. кадри культури


Читайте також



Коментарі (0)
avatar