реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

КРИМІНАЛ: три вбивства через оковиту

Позбувся рідної матері

Як часто бувало, Олександр В. зі своїми друзями на території дитсадка, випив біля 200 г горілки, а потім, аби додати кайфу, бо, мабуть, спожитої дози міцного напою було замало, покурив ще й травки.
А коли повернувся додому, де проживав зі своєю матір’ю, то відразу заволав на неї:
— Що ти в усі кутки наскидала усілякий непотріб? Я тобі казав, щоб не було цих речей! Не повикидаєш їх ти, познищую сам.
— Ох який шустрий! А ти їх купляв? — відмовила мати синові. — Я по копійчині складала, щоб той одяг придбати.
Син не погоджувався з такими доводами рідної матері та все далі збуджувався з кожним їх словом. А далі — різкий вибух п’янкого адреналіну з ароматом «дикої» трави затьмарив хлопця розум. Схватив на кухні качалку для розрівняння тіста і наніс матері декілька ударів по голові. І коли вона вже знепритомніла, він продовжував її бити по голові, в груди… В результаті — крововилив у мозок, переломи тім’яних та лобових кісток та склепіння черепу, травма грудної клітини, численні переломи ребер, від чого вона і померла.
Та після скоєного раптом його осяйнуло: «Що ж я наробив?» І вибіг щодуху з квартири, закривши за собою вхідні двері.
А в цей час старший син вбитої жінки Сергій В., перебуваючи у відрядженні, телефонував матері на мобільний і стаціонарний телефони, ніби відчуваючи щось неладне, однак ніхто не брав слухавки.
— Ти не могла б сходити до матері, а то щось вона не відповідає, — звернувся по телефону Сергій до своєї дружини.
Але його дружина, коли прийшла за місцем проживання своєї свекрухи, не змогла увійти до квартири через закриті зсередини інші двері від загального коридору.
І тільки ввечері наступного дня після скоєного у квартирі, коли Сергій прибув у Чернігів, відкрили двері…
А Олександра міліціонери затримали ранком біля Козельця.
В судовому засіданні він так і не визнав своєї вини у скоєнні злочину, злякавшись, можливо, що його надовго запроторять до місць позбавлення волі.
Однак його вина в пред’явленому обвинуваченні повністю доведена в судовому засіданні та підтверджується дослідженими доказами, а також показами свідків.
На дев’ять років позбавлений волі молодий хлопець за вбивство рідної матері. А чи не все своє подальше життя він гамуватиме потяг до внутрішньої свободи через помилку, яка вже трапилася в його житті? І чи простила б йому рідна мати, якби вона не померла від тих жахливих побоїв? Звичайно, що колись би та й простила, як завжди уміють прощати матері своїм синам. Але тепер вже вбивцю прощати нікому…

Вбив стільцем свого друга

Як часто буває, в компанії друзів вчасно не включаються гальма щодо випивки. А там, де її вжито забагато, непомітно уводяться в дію емоційні зарядження. Так сталося і з товаришами «по духу», які зібралися увечері в квартирі одного з них. Але через перебої у свідомості з-за випитих спиртних напоїв, стався конфлікт між друзями, які раптово перетворилися на запеклих ворогів, через що один з них отримав близько 20 ударів дерев’яним стільцем по голові та інших частинах тіла.
Засудженому за скоєння вбивства свого товариша прийдеться не тільки платити власною свободою (на вісім років суд засудив вбивцю), а й треба ще сплатити, згідно рішення суду, рідним потерпілого 50 тисяч гривень за моральну шкоду та близько 3 тисяч за заподіяння матеріальної шкоди.

Удар ножем в серце

Колишні чоловіки, як випливає з наведеного факту, теж можуть бути жертвами своїх колишніх дружин, якщо ще під час шлюбу серйозно їм набридли. І Сергія Т. теж не захистив статус «колишнього», коли він посварився з жінкою, з якою прожив кілька років. Тим більше, коли і цього разу він був на добрячому підпитку.

Не довго роздумуючи, Ірина Т. схватила ніж та нанесла своєму колись судженому кілька ударів в серце, міжреберні частини тіла, легені, шлунок, печінку…
А затим відбувся суд. Ірина Т. щиро розкаялась у тому, що сталося. Стверджує, що не мала на меті позбавити життя колишнього чоловіка — все сталося миттєво, необдумано. В той же час висновок експерта свідчить, що через глибоке проникнення ножа в тіло потерпілого, направленість предмета злочину в життєво – важливі органи, Ірина Т. умисно заподіяла смерть Сергію Т.
Суд вирішив, що виправлення та перевиховання Ірини Т. можливе лише в спеціальних для цього установах і присудив її до 5 років позбавлення волі. А у неї ж залишилися неповнолітні діти...

Володимир БАСАЛИК,
старший помічник прокурора міста,
молодший радник юстиції




Теги:вбивця, вбив, Матері, позбувся, рідної, вбивства, Ніж, Жорстокість, ножем


Читайте також



Коментарі (0)
avatar