реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кримінал. Шахраї повертаються!

Як повідомляє відділ зв`язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області, останнім часом знову почастішали "телефонні" шахрайства.

В середу 17 листопада до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції звернулась 45-річна мешканка обласного центру. Знервована жінка повідомила, що цього дня близько 11:30 їй на мобільний телефон зателефонувала невідома жінка, яка назвалась лікарем виправної колонії в Макошино, та повідомила, що з сином заявниці сталась біда - він лежить у важкому стані та потребує негайної операції і тому терміново потрібні гроші. Назвала номер, на який потрібно було переказати вказану суму, а потім сказала, що решту 1200 можна привезти пізніше. Застигнута зненацька, жінка втратила здатність спокійно та логічно мислити. Адже її син дійсно відбуває покарання у виправній колонії в с.Макошине, Менського району. В голові крутилася лише одна думка: «Сину загрожує смертельна небезпека!». Перелякана мати зробила так, як веліла їй невідома жінка – перерахувала 2900грн., а решту взяла і повезла готівкою в Макошино. Яким же було її здивування і, певною мірою, полегшення, коли до неї на побачення живий і здоровий вийшов її син. Лише тоді жінка зрозуміла, що її ошукали.

Це вже не перший і не другий випадок такого телефонного шахрайства цьогоріч в області. Тому в зв’язку з цим — кілька корисних порад, як не стати жертвою таких «телефонних шахраїв»:

• по-перше, спробуйте перевірити отриману інформацію, передзвонивши тому хто «потребує негайної допомоги» або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити чи спростувати її;
• по-друге, запитайте невідомого про щось особисте, наприклад: в яке місто він телефонує, чи як звати того хто «потребує допомоги», скільки йому років і т.д. Швидше за все, аферисти працюють навмання і так швидко не зорієнтуються. Просто покладуть слухавку.
Якщо скажуть, що телефонують з міліції – передзвоніть у вказаний відділок і перевірте інформацію. Так само і з лікарнями чи іншими закладами. Це займе лічені хвилини, але збереже Ваші кошти і нерви, адже переживати Ви будете лише до того моменту, коли дізнаєтесь, що це шахрайство, а з Вашими родичами все гаразд.
Як правило, такі телефонні шахраї «працюють» серед ночі, коли важко зорієнтуватися та логічно помислити, тим паче отримавши таку негативну інформацію. Але пам’ятайте - краще порахувати до десяти, заспокоїтись і прийняти виважене рішення, ніж стати потерпілим від вдалої оборудки махінаторів.




Теги:Син, область, мати, Кримінал, Телефонні, шахрайства, Колонія, Чернігівська, шахраї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar