реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Крапля крові Чернігівських міліціонерів

Керівництво Управління МВС в області, структурні підрозділи УМВС регулярно проводять цілеспрямовану роботу щодо патронування інтернатних закладів та надання їм всебічної допомоги. 1 червня з нагоди міжнародного Дня захисту дітей в адмінбудівлі УМВС проводилася акція з благодійної здачі крові під назвою «МІЛІЦЕЙСЬКА КРАПЛЯ КРОВІ», в ній взяли участь працівники органів та підрозділів внутрішніх справ області.

Розповідає начальник УМВС України в Чернігівській області Олександр МИХАЙЛИК: «Сьогодні, на честь Міжнародного дня захисту прав дітей, ми в Управлінні МВС в Чернігівській області вже традиційно проводимо акцію з благодійної здачі крові. В ній беруть активну участь співробітники міліції, які винятково добровільно здають свою кров. Так само вчиняє і керівний склад Управління Міністерства внутрішніх справ в Чернігівській області - мої заступники, начальники управлінь та відділів. Сам я також здав кров, тобто з повним правом вважаю себе активним учасником акції.

Кількість співробітників міліції, які візьмуть участь у цій благодійній акції, назвати складно, адже добровольці весь час прибувають. Тому все залежатиме від того, скількох станція переливання крові зможе прийняти. Вочевидь, кількість бажаючих перевищить можливості медиків, як це сталося і рік тому. Куди піде здана кров, дітям чи дорослим - ці питання міліція не контролює. В кожному разі, ми раді допомогти людям, які цього потребують.

А ось куди підуть гроші, що видаються кожному донорові, можу сказати впевнено. Ми розмістили в холі УМВС спеціальну скриньку, і після завершення здачі крові передамо ці кошти до інтернатного закладу.

Сьогоднішня акція додатково ілюструє ставлення міліції до дітей. Всі вже помітили, що в цьому році ми особливу увагу приділяємо дітям. Цьому дуже сприяли зміни в законодавстві, які дали нам змогу боротися на повну силу з багатьма неподобствами: продажем неповнолітнім спиртних напоїв та тютюну, розпиттям спиртних і слабоалкогольних напоїв, а також пива, палінням у заборонених місцях. Тобто дітям ми приділяємо велику увагу. Наведення порядку - це також наша їм допомога вирости нормальними членами суспільства».

Медична система Чернігівщини завдяки цій акції отримала відразу 21 літр донорської крові - по 300 мілілітрів від кожного з 70-ти співробітників міліції, що встигли здати кров. Власне, було б і більше, але таку активність людей в погонах медики просто не могли передбачити. Тож решті було запропоновано прийти до Чернігівської обласної станції переливання крові де здача продовжилася до кінця робочого дня.

Акція стосувалася не лише співробітників міліції, чиї робочі місця розташовані безпосередньо в адміністративній будівлі УМВС. Сюди прибули керівники та співробітники інших структурних підрозділів, зокрема, працівники патрульної служби, дільничні інспектори, оперативні співробітники міського відділу внутрішніх справ, Деснянського та Новозаводського районних відділів міліції та багато інших.

Також не оминули цю благодійну акцію і жінки в погонах. Традиційно прийшла внести свою «краплину крові» начальник відділу інформаційних технологій УМВС, полковник міліції Валентина Акуленко. Ця на вигляд досить тендітна пані завжди здає кров на рівні з чоловіками.

В черзі, яка вишикувалась біля входу до спортзалу, в якому проходив захід, серед кремезних і не дуже чоловіків, - молода дівчина. Це Оля Овчар, співробітниця карного розшуку Чернігівського райвідділу внутрішніх справ.

Її батько, Віктор Овчар загинув під час виконання службових обов'язків 16 років тому. Почувши про акцію, вона одразу відгукнулась допомогти, адже кошти, зібрані під час акції, будуть передані дітям-сиротам.

Борис КОНОВЧЕНКО




Теги:міліціонер, Чернігівська міліція, Здача крові, Коновченко, переливання, кров, 1 червня, Правоохоронці


Читайте також



Коментарі (0)
avatar