реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Козелецька громада забороняє пластик на кладовищах

Наближаються поминальні дні, які в нашій місцевості називаються Дідами. Напередодні виконавчий комітет Козелецької селищної ради заборонив приносити на кладовища штучні квіти, вінки та інші вироби з пластику.
Таке рішення ухвалено після звернення депутатки Ірини Санченко. А рада підтримала.

Козелецкий селищний голова Валентин Бригинець каже: «Питання актуальне і на часі. Адже кожної весни потрібно тони пластикового сміття вивозити з кладовищ, окрім того багато людей ще їх і спалюють, тим самим забруднюючи повітря. Для початку почнемо з роз’яснювальної роботи серед жителів громади. Розмістимо інформаційні плакати на кладовищах, а освітяни проводитимуть роз’яснювальну роботу серед вихованців та учнів про значний шкідливий вплив штучних квітів на навколишнє природне середовище. Також звернемося до Міністерства екології та природних ресурсів України і народних депутатів стосовно ініціювання розробки законопроєкту про заборону використання на кладовищах штучних пластикових квітів, вінків та інших ритуальних товарів».

Також заборонено садити на кладовищах високорослі дерева, бо вони падають і руйнують надгробки та пам’ятники.
Козелецька селищна рада оприлюднила відеозвернення благочинного Козелецького округу, настоятеля Собору Різдва Богородиці протоієрея Михаїла Терещенка, настоятеля храму Вознесіння Господнього протоієрея Ярослава Гики, настоятеля Свято-Троїцької церкви (с.Сираї) протоієрея Іоанна Коптіля та настоятеля Свято-Воскресенської церкви (с.Лихолітки) протоієрея В’ячеслава Артюха із закликом відмовитися від використання на кладовищах штучних квітів та інших ритуальних виробів з пластику на кладовищах.



Теги:поминальні дні, штучні квіти, Діди, Козелецька ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar