реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Конкурс від "Білої хати" і обласного радіо завершився

Підсумки спільного проекту обласного радіо та газети «Біла хата» — конкурсу «Сімейна реліквія»

«У кожного вона своя. У когось — скромна прикраса, в іншого — ваза, кухоль, книжка, вишиванка, велосипед… У нашого постійного автора журналіста Ростислава Мусієнка — дідів записник» — так починалось оголошення про конкурс «Сімейна реліквія», оприлюднене в «Білій хаті» 22 квітня цього року. Як ми й обіцяли, підсумки конкурсу підбиті 24 серпня, про що ми повідомляємо читачів, а обласне радіо — слухачів.
Отже, на конкурс надійшло 18 матеріалів, які опубліковані на сторінках тижневика та прозвучали на хвилі обласного радіо «Сівер-центр».

Більшість матеріалів — розповіді про скарби духовні: листи з фронтів Другої світової, світлини від початку минулого століття і до наших днів, картини, вишиванки, книги. Знайшлися серед реліквій і вжиткові речі, як, наприклад, швейна машинка «Кайзер», рідкісна для нашого часу окрайка — вишитий пояс, яким широко користувалися в минулі часи в Україні. Певна річ, вишиванки також, перекочувавши у наш час із минулого, слугують тепер уже внукам і правнукам своїх перших господарів.

Окремі матеріали вийшли за рамки суто інформаційних жанрів. Автори порушили в них суспільно значимі теми. Насамперед, це стосується кореспонденції Олега Шолоха «Чи може заснути пам’ять?»

Матеріали надходили з міста Чернігова, Бахмацького, Варвинського, Городнянського, Ічнянського, Ріпкинського районів.
Враховуючи важливість усіх матеріалів, цікавий і жвавий виклад, повну відповідність заданій темі, щиро дякуємо всім учасникам конкурсу «Сімейна реліквія».

Журі, поставши перед нелегким вибором, ухвалило, як нам здається, правильне і воістину Соломонове рішення — нагородити всіх. Кожен учасник конкурсу, чий матеріал надрукований у газеті і прозвучав по радіо, отримають міні-радіоприймачі та художню літературу.

Підбиваючи підсумки конкурсу, ми сподіваємось, що читачі газети та радіослухачі й надалі надсилатимуть матеріали про свої сімейні реліквії. Розповідям про дорогі людям предмети, що уособили уречевлений час, завжди знайдеться місце на газетних сторінках і в радіоефірі.




Теги:Конкурс, сімейна реліквія, Біла хата


Читайте також



Коментарі (0)
avatar