реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Конкурси. Сміх у майбутнє

В Експертному клубі «Чиста політика» відбулося урочисте нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу шкільних творів «Посміхнись майбутньому!»
Конкурс було започатковано як освітню ініціативу з нагоди Дня рідної мови за активної підтримки партії Віталія Кличка «УДАР».

— Ми дуже задоволені результатами конкурсу «Посміхнись майбутньому», — зазначив голова Чернігівської обласної організації партії «УДАР» Сергій Аверченко (на фото), — бо отримали відповідь на те, якою бути нашій Україні. Своєю творчістю школярі змоделювали майбутнє нашої країни, і хочеться вірити в те, що їхні мрії здійсняться.
Відома письменниця, старший викладач кафедри української мови і літератури Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського Ганна Арсенич-Баран підкреслила: «Наша дійсність, напевно, така, як оголений нерв, і діти це розуміють і по-дорослому пишуть про це у свої творах — прозових і віршованих… Дорослі іноді можуть фальшувати, а діти — ні. І в цьому особливість дитячих конкурсів».
До участі в конкурсі «Посміхнись майбутньому» запрошувалися учні 8–9 та 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Чернігівщини. Перший етап конкурсу проводився на регіональному рівні шляхом конкурсного відбору робіт обласним журі.
— Читаючи твори, складалося враження, що наші діти мало посміхаються, якось дуже вже по-серйозному сприймають реальність… А тому я бажаю, окрім творчих злетів, більше посміхатися майбутньому, — підсумувала Лариса Штупун, учителька загальноосвітньої школи І ступеня №36, переможниця обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2011».
На адресу журі надійшло п’ятдесят робіт. При оцінюванні творів враховувались такі критерії: відповідність роботи темі конкурсу, самостійність виконання роботи, творчий підхід, оригінальність та якість виконання роботи.
За результатами оцінювання дипломами та подарунками були нагороджені учні 8–9 класів:

Антоненко Любов, Стольненська ЗОШ I-III ступенів, Менський район — за перше місце;

Кузуб Надія, Куликівська ЗОШ I-III ступенів — за друге місце;

Денисенко Олександр, Варвинська ЗОШ I-III ступенів — за третє місце.

Серед учнів 10–11 класів було обрано:

Веретенник Ганну, ліцей № 32, Чернігів — перше місце;

Приліпко Катерину, Козелецька гімназія № 1 — друге місце;

Куліч Андрія, Ніжинська ЗОШ I-III ступенів № 7 — третє місце.

Спеціальні призи за активну участь у конкурсі отримали учні: Баран Іван із Чернігова та Ломоносов Михайло з Ніжина від депутата Чернігівської міської ради Сергія Аверченка.

Газета "Біла хата"



Теги:Конкурс, Аверченко, Чернігів, Газета, Біла хата, Посміхнись, тижневик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar