реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Комуноригам нарешті заборонено брати участь у будь-яких виборах в Україні

З 24 липня 2015 року комуністичні партії не можуть бути суб'єктами виборчого процесу і не можуть приймати участь у виборах.
Комуністична партія України та інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб'єктами виборчого процесу і не можуть приймати участь у місцевих, загальнодержавних і президентських виборах. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко під час спільного з секретарем РНБО Олександром Турчиновим брифінгу у п'ятницю, 24 липня 2015 року.
«Я підписав три накази у відповідності до Закону, які визнають, що Комуністична партія України (КПУ), Компартія (оновлена) та Комуністична партія робітників і селян, зокрема, у своїй діяльності, у найменуванні, у символіці та програмі не відповідають вимогам частини 2 статті 3, частини 1 статті 4 Закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного, нацистського та тоталітарного режимів. Правовими наслідками цих наказів є те, що ця політична сила та інші комуністичні партії з сьогоднішнього дня не можуть бути суб'єктами виборчого процесу і не можуть приймати у місцевих, загальнодержавних виборах, президентських виборах», – сказав міністр.
Він також додав, що ці накази сьогодні будуть оприлюднені. За словами Петренка, ЦВК та відповідні виборчі комісії на місцях зобов'язані керуватись цими рішеннями.
«Згідно як чинного закону про місцеві вибори, так і того закону, що був проголосований, та найближчим часом буде підписаний президентом, є підставою для відмови в реєстрації відповідним кандидатам в депутати, які висуваються даними політичними силами», – зазначив Петренко.
За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, «сьогодні в України день історичної справедливості, адже Компартія та її сателіти втрачають статус та права політичної партії».

Народний Рух України таки виконав свою головну історичну місію: українці мають свою незалежну демократичну державу, а комуністична партія прирівняна до націонал-соціалістичної і відправлена на смітник історії.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Прес-служба
Чернігівської обласної організації Народного Руху України





Коментарі (0)
avatar