реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кому служить пастор Аделаджа: Богові чи Мамоні?

Нігерієць Сандей Аделаджа, користуючись наївністю наших співвітчизників, за якесь десятиліття створив у Києві багатотисячну харизматичну «християнську» церкву «Посольство Боже» з філіалами в областях (у Чернігові — це релігійна громада «Євангеліє Царства») та в інших країнах.

За новоспеченим «апостолом» (відчувається розмах та скромність) сліпо пішли тисячі українців, спокусившись на обіцянки потрапити до «раю на землі», отримати багатство і владу. Проте не так сталося, як гадалося. Згідно із вказівками Аделаджі його адепти змушені були віддавати останнє до створених при церкві фінансових пірамід, у тому числі «King’s Capital», на чолі яких стояли нібито «справжні християни».

Проте «християнський бізнес» лопнув, як мильна бульбашка. Ось тоді і забили на сполох обдурені віруючі «Посольства Божого», громадськість. З’ясувалося, що Аделаджа не такий вже святий «апостол». За результатами розслідування «збанкрутіння» фінансової піраміди «King’s Capital» 2010 року правоохоронні органи порушили стосовно Аделаджі кримінальну справу, запідозривши його у шахрайсті в особливо великих розмірах. Навіть лідери українських повноєвангельських та п’ятидесятницьких церков відвернулись від Аделаджі, звинувативши нігерійця у відступництві від Євангелія, прагненні до створення культу особистості, неправді та сріблолюбстві.

Здавалося б, після всього, що сталося, «святому мільйонеру» слід покаятись, поділитися з нужденними награбованим та закрити своє дискредитоване «посольство». Однак на захист нігерійця виступив, невідомо звідки з’явившись, такий собі «духовний наставник» його, уродженець Гаїті «пастор» Тофф. До речі, Гаїті — батьківщина вуду, окультного віровчення, представники якого у своїй практиці використовують зомбування людей, повністю паралізуючи їхню волю (чи не тут криється основа того «нового християнства» з екзальтованими танцями під бубни?). Підбадьорений «духовним наставником» (чи то християнства, чи то вуду?), Аделаджа сподівається уникнути правосуддя. Як повідомляють вітчизняні ЗМІ, з цією метою розроблено план широкомасштабної кампанії з відбілювання репутації пастора, що, зокрема, передбачає організацію наметових містечок, пікетів і навіть голодування. Подібні заходи недешеві, але у «пастора» грошенята водяться: вони закумульовані нібито за рахунок церковного «Клубу тисячі мільйонерів».

До речі, при чернігівській громаді «Євангеліє Царства» також є такий «клуб», проте чомусь у ньому нема задекларованих мільйонерів. Вже найближчим часом вірні адепти «Посольства Божого» збираються здійснити інформаційну атаку на свідомість громадськості. Так, наприклад, передбачена роздача листівок на підтримку Аделаджі, виступи харизматів у різних ЗМІ. Декілька сотень спеціально найнятих осіб мають закидати позитивними коментарями про «пастора» блоги, форуми та соціальні мережі в Інтернеті. Міліціонери, як повідомляє «Газета по-київськи», зізнаються, що від Аделаджі можна очікувати чого завгодно. Ну що ж, побачимо, як розгортатимуться події. Скоро стане зрозуміло, наскільки духовно здорове наше суспільство: чи зможе відрізнити зерно від полови, чи й далі блукатиме за поводирями-пройдисвітами.

Євген ЛІСНИЧЕНКО




Теги:Нігерія, Черновецький, Євангеліє Царства, секти, Аделаджа


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Нищие и бедные всегда обговаривают и обсуждают счастливых и самодостаточных членов общества, так и здесь можно видеть, как человек описывает (из зависти и не прикритой ненависти к успешным людям) свое отношение и презрение к великим людям помогающим нашему обществу избавляя людей от наркотиков и алкоголизма.
Забыл мил человек, что возле него живут сотни нароманов и почти половина пьющих нуждающихся в помощи людей.
Писать это не дело делать. Сделал бы ты Евген хоть одно доброе дело из тысячи дел Сандея и потом бы сказал Аделадже спасибо, что приехал ты в нашу страну и гнешь спину за наш народ, а я безответственный языком только и работать умею.
Сандей Аделаджа поднял больше 200 реабилитационных центров где более 13 000 человек освободилось и получило новое начало в жизни, создают счастливые семьи и начинают делать добро для страны и людей.
Приюты для сирот и т.д.
А наши чиновники только и болтают ничего не делая для нас.
Полностью поддерживаю Сандея в Киеве и его работу по свей стране.
avatar