реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Кому і навіщо потрібна "Сіверщина"?

Газета "За Україну" задумувалася чернігівськими рухівцями та просвітянами у 1992 році, з 1994 року - "Сіверщина" як засіб утвердження державності незалежної України, протидії реваншу комуністів і розбудови основ демократії в країні.
Ці завдання практично виконані на 90%.

Судіть самі.

1. Незалежність України тепер відкрито не ставлять під сумнів навіть затяті сталіністи.
2. На виборах 2002 року до парламенту КПУшники симоненка були подолані "Нашою Україною", як області , так і Україні в цілому.
3. Після "померанчової" революції 2004 року Україна нарешті вступила на терністий шлях демократичного розвитку і взяла курс на Європу.

Це засвідчили вибори не тільки 2006, 2007, 2010 років, але і курс Азарова-Януковича на підписання угоди про вільну торгівлю з ЄС.

Не маючи високих патріотичних завдань, що примушують людей стояти на смерть за свої ідеали, незалежна газета не має жодних шансів вистоїти під натиском бізнесово-олігархічної навали, відсутності чесної конкуренції з комунальними ЗМІ і зачисток перед інформаційного простору перед наступними президентськими перегонами.

Вважаю, що НАША чернігівська народна газета "Сіверщина" вже навічно увійшла в історію України як зразок успішного об"єднання української громади Чернігівщини для захисту своїх права і інтересів, як це сталося з громадсько-політичною організацією Народним Рухом, який очолив в канці 80-х на початку 90-х років минулого століття боротьбу українців з тоталітарним режимом і незалежність України.

Переконаний, на новому етапі боротьби за соборну, демократичну, соціальну укранську державу ця газета має право насити назву "Сіверщина" тільки в одному випадку: якщо буде залишатися спільним громадським проектом усіх національно-демократичних і патріотичних сил, як парламентських, так і позапарламентських партій, а не тільки рупором якоїсь однієї навіть суперопозиційної партії.

Слава Героям!
Слава Україні!


Сергій СОЛОМАХА,
економічний оглядач газети "Сіверщина" 1999-2013 рр.



Теги:Сіверщина, Сергій Соломаха, народна газета


Читайте також



Коментарі (0)
avatar