реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Комарівка оголошена осередком спалаху інфекції

Мова про село Комарівку Борзнянського району – перший в області госпіталізований чоловік з діагнозом короновірусу саме з цього села. Йому 69 років, він має хронічні хвороби і працював у сільському магазині.

Як повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко (на фото), рішення про визнання села осередком спалаху інфекції ухвалено на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Це означає, що встановлюється особливий режим проведення протиепідемічних заходів, а також особливий режим в’їзду на територію карантину та виїзду з неї громадян і транспортних засобів із виставленням двох контрольно-пропускних пунктів. Виїзд із села буде дозволено тільки за наявності документів, що посвідчують особу – це робиться для встановлення всіх, хто контактував із хворим.

«Ми не закриваємо населений пункт, ми встановлюємо особливий режим в’їзду та виїзду, щоб обмежити виїзд контактним особам та максимально мінімізувати поширення вірусу, - каже Андрій Прокопенко. - Всі відповідальні служби діють у цілодобовому режимі, ними вживаються всі необхідні заходи реагування».

Голова ОДА закликав жителів максимально самоізолюватись, щоб не дати розгулятися інфекції."Голос України"

Доповнення.
Як уточнив голова ОДА Андрій Прокопенко, хворий чоловік контактував з родичами у Києві, які приїхали з Італії. Загалом сам він контактував з 93 людми у Комарівці і 23 у Красносільському. Сподіваємося, вони будуть на самоізоляції. Слава Богу, у сімейного лікаря, яка лікувала хворого, корновірусу нема - вона контактувала із хворим у масці та рукавичках.



Теги:Андрій Прокопенко, Комарівка, короновірус, Епідемія, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar