реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Колишній чернігівський нардеп хотів утекти з країни, як волонтер

Екснародний депутат від Чернігова і фігурант кількох кримінальних справ Максим Микитась намагався виїхати з країни, для чого оформив через популярну систему "Шлях" дозвіл на виїзд з України.

Відповідний документ із номером 127/22 було видано на його ім'я для громадської організації "Єдина Україна" 12 липня 2022 року.

Місяцем раніше, у червні, Державне бюро розслідувань (ДБР) передало в НАБУ кримінальну справу проти екс-нардепа Максима Микитася з приводу розтрати грошей на будівництвітрьох військових складів на суму понад 400 млн. гривень. Таким чином він може уникнути покарання після рішення суду.

Максим Микитась народився 1980 року і під час воєнного стану не має права залишати Україну. Після додавання до бази "Шлях" для перетину кордону чоловіка додають до бази водіїв.

При цьому Максим Микитась навіть у мирний час не міг залишати Україну, оскільки є фігурантом кримінальних справ, перебуває під підпискою про невиїзд і дозвіл на будь-який перетин кордону (навіть у мирний час) може йому дати лише суд.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року Національна поліція оголосила забудовнику Микитасю підозру на замовлення викрадення юриста Олега Мірошниченка. Мірошниченко працював юристом у компанії "Кириченко та партнери", яка в минулому надавала юридичні послуги Максиму Микитасю . Забудовник заплатив основному юристу компанії (Габрильяну) 725 тисяч доларів, але потім зажадав повернути більшу частину суми.

Микитась був народним депутатом від частини Чернігова та колишніх Чернігівського і Ріпкинського районів з подачі Владислава Атрошенка і відзначився непорядністю навіть у поводженні з виборцями.



Теги:округ 206, Максим Микитась, шахраї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar