реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Екс- нардепа від Чернігівщини відправили під домашній арешт

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відправив підозрюваного в хабарництві екснардепа Максима Микитася під цілодобовий домашній арешт, відмовившись заарештувати його.

Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Зазначається, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив узяти екснардепа під варту з альтернативою застави в 134 млн грн. Однак суддя відмовився заарештовувати його.

До Микитася також застосували такі зобов’язання: прибувати на вимогу до детектива, прокурора і суду, повідомляти про зміну місця проживання і роботи, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти і носити браслет.

«Це чергове сумнівне рішення слідчого судді Ткаченка. Давати лише домашній арешт для підозрюваного, який за останні кілька років отримував щонайменше сім підозр, кілька разів сидів у СІЗО, порушував встановлені судом обов’язки та має статус обвинуваченого за двома корупційними справами, це, щонайменше, дивно», — прокоментували такі дії в ЦПК.

Микитась проходить обвинуваченим у кількох кримінальних провадженнях. 18 жовтня 2022 року його затримали за підозрою в хабарництві. За даними САП, він запропонував меру Дніпра Борису Філатову 22 млн євро за те, щоб Європейський банк реконструкції та розвитку уклав із підконтрольними екснардепу компаніями контракт на будівництво метро в Дніпрі поза конкурсом.

11 липня 2023 року ВАКС продовжив Микитасю утримання під вартою до 8 вересня, однак зменшив заставу з 40 до 20 млн грн. 21 липня стало відомо, що він вийшов із СІЗО під заставу.

Микитась також є обвинуваченим в іншій справі - за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії під час будівництва квартир для військових.

25 жовтня Національне антикорупційне бюро України повідомило йому про нову підозру в заволодінні 307 млн грн.

НВ



Теги:вакс, Максим Микитась, Корупція, округ 206


Читайте також



Коментарі (0)
avatar