реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Обшук у Микитася

Колишньому власникові Укрбуду Максиму Микитасю повідомили про підозру у замовленні викрадення столичного юриста та вимаганні $800 тисяч.

Про це повідомили у Національній поліції України.

За даними правоохоронців, злочин стався 8 грудня близько 12:30 на вулиці Княжий Затон на Позняках у Києві. Четверо осіб викрали юриста компанії, яка надавала юридичні послуги Укрбуду.Слідство встановило, що юриста обманом виманили на зустріч, де в подальшому силою заволоділи його автомобілем та вивезли до гаражного кооперативу в сусідньому районі.

За даними поліції, у момент викрадення між організаторами та ексвласником Укрбуду відбувалася «жвава» телефонна розмова.

У поліції повідомили, що потерпілого погрозами та побиттям змусили написати боргову розписку. В ній він зобов’язується повернути ексвласнику Укрбуду нібито взяті в борг $800 тисяч.

За кілька годин чотирьох безпосередніх виконавців затримали на території гаражного кооперативу, а юриста звільнили. За даними поліції, замовником злочину виявився екснардеп Максим Микитась, а організаторами — кримінальний авторитет, який перебуває у РФ, а також лідер злочинного угруповання, ув’язнений за скоєння вбивства.

У цій справі вранці 29 грудня в будинку Микитася пройшли обшуки. Він перебуває під нічним домашнім арештом як підозрюваний в ще одній справі - махінаціях з житлом для Нацгвардії, внаслідок чого було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

Адвокат Микитася Артур Габрієлян пов’язав обшуки зі справою колишнього юриста Укрбуду, а нині заступника голови Офісу президента Олега Татарова. Адвокат Татарова це заперечує.

Перебуваючи в СІЗО, Микитась дав свідчення проти Татарова у справі про квартири Національної гвардії. Після цього Микитасю пом’якшили запобіжний захід.НВ

Від редакції "Сіверщини".

Максим Микитась обирався мешканцями Чернігова, Чернігівського та Ріпкинського районів до Верховної Ради.



Теги:ОПУ, округ 206, Максим Микитась, Корупція, Укрбуд, Татаров


Читайте також



Коментарі (0)
avatar