реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Коли будуть судити московського патріарха?

Перемогти греків у дипломатії московитам неможливо. Тому вторгнення РПЦ в Африку, на територію стародавнього Александрійського патріархату, не пройде для них безслідно. Ба, більше - воно пришвидшить процеси розпаду Росії, одним із зміцнюючих ланцюгів якої є російська православна церква.

По порядку. Після рішення росіян про прийом до себе 102 африканських священиків, що стало порівнюваним у православному світі з вибухом бомби, греки (кажу - греки, бо традиційно трьома східними патріархатами - константинопольським, александрійським та єрусалимським керують греки) взяли паузу і провели зібрання архієреїв Александрійського патріархату. На цьому зібранні однозначно засудили канонічне беззаконня Москви, проте патріарх олександрійський Федір II висловився щодо вчинку росіян на диво недипломатично різко - він говорить про колоніалізм, що для Африки є дуже чутливим.

Проте, крім заяв і слів - а московський ставленик, давній вихованець ФСБ митрополит Леонід Горбачов, що призначений "керувати Африкою" сказав, що їх ці заяви не цікавлять в принципі - так ось після цього дипломатія не закінчилась: до вселенського патріарха Варфоломія I поїхала делегація александрійського патріархату, яка везе листа з пропозицією скликання пентархії.

Що це таке? Це союз п'яти найдревніших 4 патріархатів та Кіпрської церкви. Чому Кіпрської? Бо по- перше, п'ятою в диптиху (це список поминання) йде сьогодні Російська церква, а куди ж її пускати в калашний ряд?! А по-друге, Кіпрська церква нарівні з іншими, бо на Кіпрі був єпископом друг Ісуса Христа Лазар. Отой чотириденний, смердящий Лазар, якого воскресив Ісус. Історія набагато ближча, ніж нам здається. А християнство набагато реальніше, ніж нам часто думається...

Так ось оця нарада пентархії може стати початком церковного суду над московським патріархом Кірілом Гундяєвим. Адже пробачити вторгнення на територію другого за честю патріархату означає порушити всю конструкцію православного світу взагалі.

Ми вже знаємо чим одного разу закінчився суд над московським патріархом Ніконом - розколом московської церкви. Цього разу також буде розкол, оскільки далеко не всі православні Росії захочуть йти слідом за своїм ефесбешним патріархом, що в свою чергу йде до пекла разом зі своїм хазяїном Путіним. Та головне, що московська церква цілком може опинитися не тільки в міжнародній ізоляції, але у відторгненні від цивілізованого світу. Звісно, це означатиме на територіях РФ ширший наступ ісламу, протестантизму та й навіть ширше відродження шаманізму, але це вже буде інша історія.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:московський патріарх, Олександрійський патріархат, розпад Росії, Василь Чепурний, Кіріл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar