реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Кличко погрожує криміналом

Партія «УДАР» зробить все, щоб члени комісій, які сьогодні затягують встановлення результатів виборів і беруть участь в махінаціях з голосами, несли кримінальну відповідальність, передбачену законом. Про це заявив лідер «УДАРу» Віталій Кличко під час перебування в ОВК 97 округу в Броварах на Київщині.

«У Київській області сьогодні найскладніша ситуація з підрахунком голосів. Ми вважаємо, що тут навмисне затягують підрахунок волевиявлення. Загалом по області порахували менше половини голосів, а в деяких округах – лише 10 відсотків», – сказав Кличко журналістам в Броварах.

«Представники дільничних комісій другу добу не можуть здати протоколи і бюлетені в ОВК. А половині тих, кому поталанило здати документи, повертають їх на доопрацювання і уточнення. І робиться це з однією метою – затягнути підрахунок і підігнати його результати так, як потрібно партії влади та її висуванцям», – підкреслив лідер «УДАРу». – Сьогодні в мажоритарних округах у Києві та області відбуваються фальсифікації, якими намагаються вкрасти перемогу в опозиційних кандидатів і кандидатів від нашої політичної сили зокрема».

У 97 окрузі на Київщині лідирує висуванець від «УДАРу» Павло Різаненко, якого влада спочатку намагалася зняти з перегонів, а тепер робить все, щоб він не переміг, зазначають в «УДАРі».

В ОВК 97 округу Кличко зустрів міжнародного спостерігача, члена датської гельсінської групи Ханне Северінсен. В розмові з нею він зазначив, що сьогоднішня ситуація багато в чому зумовлена зокрема і недосконалістю виборчого закону, який необхідно змінювати. Северінсен висловила занепокоєння тим, як відбулися вибори в Україні та яким чином встановлюють їх результати.

«Багато порушень, адмінресурс, фальсифікації та маніпуляції не дозволяють говорити про чесність і демократичність цих виборів. І європейські інституції, міжнародні спостерігачі та представник Держдепу США назвали вже парламентські вибори в Україні кроком назад від прогресу, який був на минулих парламентських та президентських виборах», - сказав лідер «УДАРу» журналістам.



Теги:удар, фальсифікації, Кличко, кримінальна відповідальність, бровари


Читайте також



Коментарі (0)
avatar