реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Кличко підтримує "Джуру"

«Задля проведення цього року Всеукраїнського Збору учасників військово-спортивно-патріотичної гри для шкільної молоді «Сокіл» («Джура») об’єдналися державні установи, народні депутати, меценати, громадські та козацькі організації».

Про це під час прес-конференції в УНІАН на тему: “Українська громадськість об’єднується у справі патріотичного виховання школярів” заявив Анатолій Грива, керівник Головного штабу Гри «Сокіл» («Джура»).

В заході також взяли участь Сергій Бондарчук, голова благодійного фонду Сергія Бондарчука «Нові традиції», народний депутат України Олег Канівець, голова фонду «Добре серце», Тарас Рондзістий, директор Міжнародної благодійної установи «Центр Національного Відродження», Андрій Гордієнко, керівник Ресурсного центру патріотичного виховання «Звитяга», Олексій Кляшторний, заступник голови Громадського об’єднання «Українська Справа».

«Патріотична гра «Сокіл» (Джура) має завдання охопити учнів усіх шкіл України, усі класи – за віковим принципом. До цього у нас від кожної області брали участь в середньому 15 шкіл. Гра проходила на регіональних рівнях, тепер відбудеться всеукраїнський етап «Джури». Він пройде з 8 по 18 липня у волинському місті Дубно. Це буде Всеукраїнський збір учасників дитячих роїв «Джура 2013: Волинська Січ», в якому мають взяти участь понад 300 школярів».

«В рамках гри поєднаються спортивний, військовий, туристичний, краєзнавчий, мистецький, історичний напрями. Буде 10 видів змагань, передбачається зустрічі і спілкування учасників з відомими в Україні людьми. Проведення гри будуть забезпечувати козаки, представники молодіжних організацій, таких, як Пласт, СУМ, ОУМ «Спадщина», Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Національний Альянс», - додав Анатолій Грива.

«На жаль, гра вже який раз наражається на проблему недофінансування. Цього року ми звернулися до всіх депутатів Верховної Ради України з проханням матеріальної підтримки. Відгукнулося 8 – двоє надали фінансову допомогу, решта обіцяла підтримати, як тільки буде можливість. З усіх керівників фракцій у ВР відгукнувся лише Віталій Кличко, який обіцяв направити на Міністерство освіти лист з проханням профінансувати змагання», - повідомив директор МБФ «Центр національного відродження» Тарас Рондзістий.


«Приємно відзначити, що все таки є меценати, які допомагають у проведення гри. Особлива подяка народному депутату Олегу Канівцю, керівнику фонду «Добре серце», та Сергієві Бондарчуку і його фонду «Нові традиції». Ці люди як ніхто добре усвідомлюють необхідність патріотичного виховання молоді на українських традиційних цінностях, на українській історії, українській військовій традиції», - підкреслив Тарас Рондзістий.

Наприкінці прес-конференції керівники організацій-благодійниць урочисто підписали угоду про співпрацю і підтримку проведення гри «Джура» - 2013.




Теги:військово-патріотичне виховання, Кличко, джура, Волинь


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
я смотрю, что Кличку лишь бы веселится, то вручал призы любителям пива в Германии, в то время как голосовали за отставку Кабмина, теперь на казацкие забавы потянуло! ну не оппозиция, а одно название! взяли бы и показали протест власти, поддержали левых в отмене пенсионной реформы!
avatar
2
З яких це пір ліві проти пенсійної реформи?
avatar
3
ну если Вы не знали, то изначально! от них ни одного голоса ЗА не было! сейчас борются за ее отмену, и намерены бороться до победного конца!
avatar