реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Київський патріархат відкриє Будинок опіки

Бахмацька районна рада проголосувала за передачу частини приміщення Рубанківської дільничної лікарні Чернігівській єпархії УПЦ Київського патріархату для відкриття там паліативного відділення, який церква називає Будинком опіки.

Боротьба за збереження Рубанківської лікарні має цілу історію завдяки стійкості лікаря, голови Бахмацького районного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, депутата обласної ради Олега Калиняка. Влада навіть сфабрикувала йому так званий хабар, підкинувши 800 гривень, щоб тільки звільнити його з посади головного лікаря і мати змогу закрити лікарню.

Завдяки захисту жителів навколишніх сіл, яких невтомно лікує Олег Калиняк, його, хоч і звльнили з посади, але звинувачення не приліпилися...

До речі, Олег Калиняк у свої вже не 18 років пішов добровольцем на фронт і лікував у зоні АТО воїнів та місцевих мешканців, які про нього досі розповідають легенди...

Саме Олег Калиняк домігся відкриття в селі церкви Київського патріархату. І ось тепер - новий етап у житті села і лікарні: буде церковний Будинок опіки для одиноких престарілих.

Василь ЧЕПУРНИЙ На фото: лікар Калиняк добирається до своїх пацієнтів....



Теги:Будинок опіки, Чернігівська єпархія, чернігівська Просвіта, Рубанка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar