реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Хто зупинив ракетну програму

Відставка голови "Укроборонпрому" – результат провалу ракетної програми.

За словами джерел "Економічної Правди", щойно звільнений голова УОП Юрій Гусєв провалив ракетну програму: "За даними УП, згідно з новими планами президенту Володимиру Зеленському було обіцяно, наприклад, що уже в травні 2023 року українські ракети "Сапсан" (експортна назва "Грім-2") будуть масово нищити російську військову інфраструктуру в глибині території РФ".

Джерело ЕП: "Гусєв у ракетній програмі був не просто наглядачем як голова концерну, а безпосереднім координатором. Там завал. Є ще "дрон на 1000 кілометрів", але його ніхто не може знайти, де він і хто його випускає. А президент запитує: "Де ракети? Де дрони?"

Грім-2 був розроблений задовго до президентства Зеленського. У 2018 році проведені успішні випробування ракети, дальність якої сягає 500 км, а площа ураження до 10 тисяч кв.м. Але після приходу нової влади в 2019 р цю та інші ракетні програми було занедбано.

Тепер виявилось, що в 2022 році була невдала спроба повернутися до розробки Грім-2, яка мала б замінити вже давно використані та застарілі ракети Точка-У.

Можна очікувати, що Гусев, як чиновник, що не справився із завданням, тепер поїде послом до одної з країн Європи, як це сталося з колишнім міністром оборони Андрієм Тараном, за якого і була зупинена ракетна програма.

Павло НУСС



Теги:ракетна програма, Павло Нусс, команда ЗЕ, Укроборонпром


Читайте також



Коментарі (0)
avatar