реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Хто відповість за "Демарк", Миколо Петровичу?

Починаючи з 1 серпня чернігівський банк «Демарк» не може виконувати своїх зобов’язань перед клієнтами. Про це повідомив під час зустрічі журналістами 7 серпня начальник Управління Національного банку України у Чернігівській області Леонід Волошок.

З початку цього місяця Нацбанк зафіксував різкий відтік коштів фізичних та юридичних осіб з рахунків банку «Демарк». Станом на 7 серпня банк не може виконувати своїх зобов’язань по обслуговуванню депозитів.

Проблемною також є видача коштів по зарплатних картках. На руки в день клієнти банку можуть отримати не більше 400 гривень.
Найближчим часом чернігівське представництво Нацбанку буде вирішувати чи оголошувати банк «Демарк» проблемним та вводити тимчасову адміністрацію.

У цей банк "заведені" бюджетники за вказівкою міської влади. І якщо приватним вкладникам гроші можуть повернутися ч ерез Фонд гарантування вкладів (до 200 тисяч), то юридичним - ні. таким чином, наприклад, кошти лікарень підуть по вітру.

Точніш, той вітер має один напрям - основний власник банку є жителем Краснодона Луганської області. І став він ним ще в 2010 році. Але ж в Чернігові знаємо, що основним держателем цього банку був Микола Петрович Бутко - колишній голова обласної державної адміністрації (при Кучмі).

Іван ПОБИВАН

Фото Павла Пущенка біля банку "Демарк"



Теги:Краснодон, кадри Кучми, банкрутство, Микола Бутко, банк Демарк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar