реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хто контролює безпритульних тварин у Чернігові?

Останнім часом у ЗМІ, мабуть через Євро-2012, почала широко висвітлюватися проблема безпритульних тварин у великих містах. Регулювати це питання під тиском громадськості намагається і місцева влада.
29 вересня 2011 року рішенням Чернігівської міської ради затверджено «Правила утримання собак та котів у м. Чернігові».
Згідно пункту 1.3 цих Правил їх дія поширюються «на підприємства, установи та організації (крім установ Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, центрального органу виконавчої влади у справах охорони державного кордону, центрального органу виконавчої влади в галузі митної справи), а також на фізичних осіб, які утримують котів та собак на території м. Чернігова».

Контроль за додержанням цих Правил згідно пункту 13.2. цих Правил здійснюється:

1. Державними органами ветеринарної медицини м. Чернігова.
2. Виконавчими органами міської та районних у м. Чернігові рад.
3. Органом, уповноваженим у сфері поводження з домашніми тваринами у м. Чернігові.
4. Житловими організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування прибудинкових територій.
5. Громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища.
6. Громадськими організаціями, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження.

Як кажуть у народі, не вистачає хиба що «сьомої няньки» - ЗМІ.

Чи змінилося щось у житті собак та котів після прийняття «Правил утримання собак та котів у м. Чернігові» ?

Показовою є ситуація на вулиці Старобілоуській, де у «трикутнику» Новозаводська райрада, Міський палац культури, Новозаводський відділ міліції багато років мешкає собача зграя. Якщо восени минулого року ця зграя ховалася у купі листя, то взимку місцеві «благодійники» облаштували для цуценят цієї зграї хоч якийсь притулок.
До речі, безпритульними тваринами у Чернігівській міській раді вважають домашніх тварин, що залишилися без догляду людини або утворили напіввільні угруповання, здатні розмножуватися поза контролем людини.
Не викликає сумніву, що старобілоуська зграя собак – це стабільне угруповання, здатне розмножуватися поза контролем людини. І вдень і вночі перехожі вулиці Старобілоуської знаходяться під ретельним контролем цієї зграї, яка, безсумніву, вважає цю територію своєю і готова її захищати від сторонніх. Інші собаки тільки на відстані можуть спостерігати за цими «щасливчиками», які мають притулок.
Враховуючи, що майже поряд знаходиться давно закрите величезне за площею Руське кладовище, маємо моторошну перспективу.
Без сумніву, проблему безпритульних тваринах створили не самі тварини, а громадяни та влада, яку вони обирають. Безпритульні тварини є лише їхніми жертвами.
Залишається сподіватися на те, що хоч один з шести, визначених «Правилами утримання собак та котів у м. Чернігові», контролюючих органів нарешті згадає про свої повноваження.
Чи може є інші пропозиції ?

Сергій Соломаха
















Спеціальна медична установа напроти собачого лігва











Коментарі (0)
avatar