реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Хто головний на дорозі: пішоходи чи водії?

Працівники Державтоінспекції Чернігівщини з метою активізації роботи з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму почали проводити додаткові уроки та лекції з правил безпечної поведінки на дорозі. Три дорожньо-транспортні пригоди, що сталися в Чернігові з вини водіїв, в результаті яких загинула дитини та ще дві отримали травми, викликали занепокоєння у керівництва Державтоінспекції області.

Наслідки першої автопригоди спонукали працівників ДАІ на дієві заходи впливу на водіїв. В області нарядами ДПС ДАІ було посилено контроль за дотриманням водіями правил проїзду пішохідних переходів. Так, з початку тижня було виявлено 192 водії-порушники правил дорожнього руху, на яких складені адміністративні матеріали за ст. 122 КУпАП.

Державтоінспекція інформувала через регіональні ЗМІ населення про автопригоди та їх наслідки, а також про необхідність дотримання Правил дорожнього руху всіма його учасниками.

Але ситуація повторилася 21 жовтня - в другій половині дня за аналогічних обставин в автопригоді тяжкі тілесні ушкодження отримав 7- річний хлопчик. На нерегульованому пішохідному переході із дорожньою розміткою „зебра" та дорожнім знаком „пішохідний перехід" тролейбус зупинився пропустити пішохода, а автомобіль, що рухався позаду, здійснив наїзд на пішохода, який перетинав дорогу. Транспортний засіб доставлено на штрафмайданчик, водій затриманий.

21 жовтня відбулась оперативна нарада в Управлінні Державтоінспекції Чернігівської області, на якій начальник управління полковник міліції Олександр Єршов зауважив на необхідності зламати стереотипи водіїв, що вони, мовляв, головні на дорозі, потрібно примусити водіїв поважати пішоходів.

Керівництвом УДАІ області було прийнято рішення про проведення в Чернігові комплексу оперативно-профілактичних заходів під назвою „Пішохідний перехід". Наряди ДАІ несуть службу біля пішохідних переходів, які розташовані поблизу навчальних закладів у період, коли діти йдуть до школи та повертаються після занять додому, а також на пішохідних переходах в центральній частині міста в години «пік». Інспектори контролюють дотримання водіями Правил дорожнього руху.

Також заплановано проведення рейдів з представниками ЗМІ для фіксації фактів порушення ПДР та подальшого інформування населення про водіїв-порушників.

Прес-служба Державтоінспекції Чернігівської області




Теги:ДТП, ДАІ, пішоходи, безпека, водії, травматизм


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Дочекалися ДАЙці канікул, вирішили провести нараду, збагнули врешті-решт, що й біля шкіл треба чергувати (авжеж, саме під час канікул!). А коли діти до школи - правоохоронці знову в кущі?
avatar
2
Последнее время на пешеходных переходах стали часто давить людей. Может, стоит поменять правила и запретить на переходах переходить? Уж слишком виден пешеход на белой зебре для охотников-водителей! :)
avatar
3
A million tnhaks for posting this information.
avatar