реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: вихідних не буває

Нічні важкі бої мали місце в районі аеропорту Донецька, а також у районі військової частини ППО, для оборони позицій українськими військовими була задіяна авіація.

Також повідомляється, що в Донецьку в 6:30 блок-пост російських терористів на Пісках був атакований українськими гелікоптерами. За словами місцевих жителів, ці укріплення екстремістів «зрівняли із землею».

Після вчорашнього нападу терористів на відділ прикордонної служби «Дякове», на кордоні між Україною і Росією відбувся прорив 4 Камазів з російськими терористами.

Відповідні повідомлення розмістив на своїй сторінці в facebook заступник комбата «Азов» Ярослав Гончар.

Окупований Крим указом Путіна остаточно перейшов на рублі - відтак учора були в магазинах Сімферополя величезні черги: за гривні люди купували все, що було на полицях.

На відпочинок до Криму прибули 600 дітей із Чечні. Школярів привезли до табору "Мандарин" у Бахчисарайському районі, повідомляє 5 канал.

Ця група відпочиватиме 21 день. Усього ж до кінця літа Росія планує оздоровити в Криму 8 тисяч чеченських школярів.

31 травня у Сватові відбувся мітинг «Луганчани за єдину Україну», у якому взяли участь представники: Сватівського, Троїцького, Білокуракінського, Новопсковського, Марківського, Міловського та Старобільського районів Луганської області, а також представники Борівського району Харківської області.

Автопробіг «Луганчани за єдину Україну» розпочався на кордоні Сватівського та Старобільського районів і закінчився на кордоні Куп'янського та Сватівського районів Луганської області.

Національна гвардія отримає бойові машини харківського виробництва (на фото) - про це повідомив в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

Терористи не зможуть ховатися між мирним населенням. Близько 15 криміналістичних груп, озброєних імпортним обладнанням останнього покоління, будуть працювати в районі ведення бойових дій.

"Криміналісти будуть здійснювати перевірку всього дорослого населення на блокпостах, а також в населених пунктах після відтиснення і ліквідації терористів. Особи, на частинах тіла і одязі яких експрес-тести виявлять наявність слідів використання зброї та вибухівки, будуть затримуватися в рамках досудового слідства", - повідомили джерела.

Також перевірці будуть піддані транспортні засоби на предмет виявлення слідів перевезення зброї, вибухівки та наркотичних засобів. Криміналісти будуть працювати у спільних групах, сформованих з фахівців МВС та СБУ, вже пройшли спеціальне навчання.

Джерело в штабі АТО підкреслило, що це один з найбільш серйозних проривів у питанні забезпечення антитерористичної операції, оскільки в ході активної фази дії АТО основні сили і засоби будуть зосереджені на виявлення учасників бандформувань, які намагаються залишити звільнені території під виглядом мирних жителів.



Теги:АТО, російсько- українська війна, російські терористи, російська агресія, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar