реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: юридичний вимір

"Ощадбанк" подав позов проти Москви до Стокгольмського арбітражного суду через втрачені сім відділень на півострові, більшість яких російська влада роздала своїм банкам, а частина з них була пограбована навесні 2014 року.

До нього також звернулася і енергетична компанія НАК "Нафтогаз". Деталі її скарг теж поки невідомі, але свої збитки компанія оцінила в 700 млн доларів.

Також ряд позовів подало Міністерство юстиції України від імені української держави. В одному з них Київ вимагає компенсації за незаконне використання Росією континентального шельфу, який належить Україні. Всі ці деталі озвучив міністр юстиції України Павло Петренко.

В Європейському суді прийняті до розгляду 700 позовів українців, що так чи інакше пов'язані з втратами, викликаними Росією, яка окупувала Крим і частину Донбасу.

Також позов проти Росії в міжнародний суд в Гаазі подав український олігарх Ігор Коломойський. Цей позов суд прийняв до розгляду. Коломойський хоче домогтися від Росії компенсації в розмірі 15 млн доларів за захоплення терміналу в Бальбеку.



Теги:Коломойський, суд в Гаазі, окупація, ощадбанк, російсько- укрїнська війна, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar