реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Нє ходіл би ти, Ваньок, ... в Крим!

У зв’язку зі складною геополітичною ситуацією навколо українського півострова, товариство захисту прав споживачів “Громадський контроль” (ТЗПС), на прохання населення Росії, розробило спеціальну пам’ятку для російських туристів, які планують відправитися на відпочинок до Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на inforesist.org.

У пам’ятці перерахований ряд найбільш поширених проблем, з якими приїхали на окуповану територію росіяни можуть зіткнутися.

Згідно діючих норм міжнародного права, юристи ТЗПС пояснюють правовий статус Криму і міста Севастополя, які є окупованою територією. “Законом України передбачено порядок в’їзду і виїзду з окупованої території, і за його порушення, туристи можуть понести кримінальну відповідальність, аж до тюремного терміну. Для власної безпеки туристам рекомендується дотримуватися українського законодавства і перетинати кордон тільки з дозволу прикордонної служби України в Херсонській області “, – сказано в пам’ятці.

Перед морською прогулянкою необхідно переконатися, що у туристичної компанії і капітана судна є дозвіл влади України на відвідання одного з портів Криму. Оскільки на сьогоднішній день, за даними Генеральної прокуратури України, прийнято і розслідується 97 кримінальних справ за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон країни.

ТЗПС просить обережно ставитися до придбання нерухомості на території півострова Крим. “Якщо ви надумали купувати нерухомість на окупованій території, розумніше від цієї затії відмовитися, або ж у крайньому випадку здійснювати операцію тільки на території, підконтрольній українській владі”, – сказано в пам’ятці.

Справа в тому, що Мін’юст України заблокував доступ окупаційній владі Криму і Севастополя до Держреєстру України і без такого доступу фактично неможливо підтвердити права власника на нерухомість або перевірити правову чистоту об’єкта і подивитися його історію. Тобто нерухомість може багаторазово продаватися різним фізичним особам.

“Ну і нарешті, товари та послуги, які вам пропонують в Криму, краще не купувати. Особливо це стосується дорогих товарів світових брендів, які залишили ринок півострова у зв’язку з міжнародними санкціями. Велика ймовірність того, що вам продадуть фальсифікат або товар, на який не буде поширюватися гарантійне та сервісне обслуговування “, – додають у повідомленні.



Теги:окупація, відпочинок у Криму, Права споживачів, Крим


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Большего бреда я не читал!!!! Ну как-то тоньше надо вести информ войну! Или вы граждан Украины вообще за дегенератов считаете?
avatar
2
так ми вважаємо дегенератами тих, хто  окупував Крим і думав, зо це просто так минеться... а ще вважаємо дегенератами пропутінських тролів, які продовжують брехати про Україну
avatar