реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хлопці, мисліть стратегічно, а не містечково!

Поїхали корюківці аж у Київ вимагать, щоб саме в них був райцентр - благо, фабрика багата... Збирають тисячі підписів проти Новгорода - Сіверського меняни і семенівці. Бо, бачте, далеко буде їм до райцентру їздити...
Написав оно о. Нестор Назаров, що я єдина людина, яка за Н-Сіверський, як центр району. І обидва з Віктором Татарином товчуть мене, що Н-Сіверський ватний, майже сепарський і т.д.
Пояснюю свою позицію тут, щоб коментарями не пуляти.

Перше: яка роль райцентру за адмінреформою? Не видавати довідки (це будуть робити старостати і центри ОТГ), не бюджет ділити ( в ОТГ прямі бюджетні стосунки з Києвом), не керувати освітою, культурою, економікою і т.д. (це також в ОТГ). Єдина, як я розумію, функція райцентру - координація силових структур, контроль за дотриманням законів і Конституції, як основного.
Тож, якщо хтось вважає Новгород таким сепарським, - тим паче, його треба робити центром району.

Друге- не такий він і сепарський, якщо працювать. Можу це розповісти на прикладі того, як ми пам'ятник Лєніну знімали з Сергієм Бутком - розказувати довго, але це стало рішенням міської ради. І виявилося, що там повно нормальних патріотів, якщо з ними говорити аргументовано і по- людськи.

Третє - в боротьбі за центр району треба думати не про містечкові інтереси, як це яскраво показав Віктор Татарин (у Корюківці, мовляв, більше зайнятого населення, є електростанція і фермери - і шо?), а про стратегічні українські. Якщо ми з Н- Сіверського забираємо "око государево"- то чи не розчищаємо простір для руськомірної сепарні? чи не відступаємося від етнічних українських земель Стародубщини, га, хлопці? Правда, не здивуюся, якщо ви почнете тут гигикати про Стародубщину, але, як казала моя баба, з посміху люди бувають. Або, як сказав щойно секретар РНБО, Росія невдовзі розпадеться...

А вам аби зручно в райцентр кататися якогось милого! Хоча ні для Грем'яча, ні для Коропа, ні для моєї Авдіївки Корюківка аж ніяк не є зручною, якщо вже про це говорити. Хоча ця й гомона зайва з огляду на п.1...

Українці - індивідуалісти, хуторяни. Себто аби мене не чіпали, а шо там у столиці чи за окрайком поля - не моє діло. Пора мислити державними стратегічними інтересами, хлопці!.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:розвал Росії, Корюківка, Стародуб, Новгород- Сіверський, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Ставши районом, Новгород-Сіверський буде на прямому зв'язку з Києвом як центр району (округи), а також Чернігів більше приділятиме уваги в цьому ж сенсі. Люди плутають центр ОТГ з адмінцентром округи. В останнього - загальнодержавні функції першочергові. Як центр ОТГ Н.-С. буде краще контролюватися центральною владою держави, що стратегічно теж важливо.Що говорити про простих людей, коли очільник великого міста, обласного центру, може бути успішним господарником і непевним державником.
avatar