реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Керівник «Укрпошти» керівників громад не почув…

В Чернігівській обласній раді пройшла зустріч голів ОТГ, районних рад та адміністрацій, депутатів обласної ради з генеральним директором ПАТ «Укрпошта» Ігорем Смілянським, який приїхав на запрошення чернігівців для обговорення пілотного проекту «Пересувне відділення», яке планує реалізувати з 1 червня «Укрпошта».

Нагадаю, що проект передбачає закриття багатьох сільських поштових відділень – замість них курсуватиме автомобіль, що виконуватиме функції поштового відділення. Проект викликав різке несприйняття селян, про що писав «Голос України».

На зустрічі в Чернігові народний депутат Олександр Кодола зазначив: «Запропонованим проектом не враховано фактор зміни адміністративно-територіального устрою області. Коли розпочинали процес децентралізації, обіцяли людям, що усі інфраструктурні питання в територіальних громадах будуть вирішуватися на краще. А, наприклад, в моєму окрузі Макіївська громада може залишитися без поштового відділення, адже вона найменша в області і в цілому по Україні, у самій Макіївці немає двох тисяч мешканців. То як бути людям у таких маленьких громадах, якщо поект передбачає закриття поштових відділень там, де нема населення 2 тисячі?».

Говорили учасники наради і про те, що на півночі Чернігівщини на кордоні з державою-агресором, а це понад 100 кілометрів, та Білорусією мешкає понад 100 тисяч людей не мають змоги дивитися вітчизняні телеканали. Тому роль працівників пошти є тут вкрай важливою ще й як канал зв’язку з великою Україною.

Керівники області та громад намагалися довести керівникові «Укрпошти», що він очолює не приватне, а державне підприємство, і тому проекти повинні бути спрямовані не лише на економію та отримання прибутку, але й відповідати державним інтересам, соціальним, інформаційним, безпековим. Натомість Ігор Смлянський звинуватив сільських листонош, що вони не працюють, а тільки відпрацьовують, гублять листи тощо.

До спільної думки учасники наради не дійшли. Тож перша заступниця голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко оголосила про створення робочої групи, яка займатиметься цим питанням. А голови громад почули від керівника «Укрпошти», що їхні протести не зупинять і проект буде реалізовано без їх згоди.
Нещодавно сесія Чернігівської обласної ради звернулася до прем’єр- міністра України Володимира Гройсмана з проханням не допустити реалізації цього згубного для області проекту генеральної дирекції «Укрпошти».

Василь ЧЕПУРНИЙ,
Чернігівська область.
Фото Віктора КОШМАЛА
"Голос України"



Теги:Кодола, Укрпошта, закриття поштових відділень, Чернігівська обласна рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar