реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Керівництво «Чернігівгазу» повідомлене про підозру СБУ

Керівникам трьох облгазів повідомлено про підозру в розкраданні бюджетного газу із газотранспортної системи України – «Чернігівгазу», «Волиньгазу» та «Криворіжгазу». Про це повідомило обласне управління СБУ на своїй сторінці у соцмережах.

«Служба безпеки і БЕБ продовжують розслідувати корупційні схеми підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній, - йдеться в повідомленні.- Ці компанії фактично контролюються менеджментом ТОВ «Регіональна газова компанія» (РГК, афілійована до Фірташа), яке загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України».

За матеріалами СБУ посадовцям повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, раніше СБУ спільно з БЕБ викрила масштабну схему: посадовці «облгазів Фірташа» розкрадали понад 70% коштів, які передбачалися на закупівлю газу.

За даними судово-економічної експертизи, лише протягом 2021 року незаконна діяльність фігурантів завдала державі збитків на понад 4,2 млрд грн. А загальна сума шкоди, за попередніми оцінками, протягом 2016-2022 років може становити понад 18 млрд грн.

"Чернігівгаз" багато років очолювала Алла Ярова.

Василь АВДІЙ


На фото з групи "Новини Чернігівщини" перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш вручає нагороду Аллі Яровій за волонтерство.



Теги:Алла Ярова, СБУ, Чернігівгаз, Ніна Лемеш, Корупція, розкрадання


Читайте також



Коментарі (0)
avatar