реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

"Казачкі" наступають на українську культуру?

У Чернігові вчинено хуліганські дії щодо КМЦ «Інтермеццо»
Невідомі зловмисники по-злодійськи, вночі, зірвали інформаційний щит з фасаду культурно-мистецького центру «Інтермеццо» (Чернігів). Зображені на щиті томики українських класиків, електронні адреси українських видавництв, диски з українською музикою та відеофільмами, певно, комусь не до вподоби.
За словами представника «Інтермеццо», незадовго перед тим до Центру завітали двоє молодиків у камуфляжі з шевронами «Россия» та « … казачество». Один з них вирізнявся досить високим зростом. Найімовірніше, що це були представники так званого «русского казачєства», яке чомусь затишно почуває себе у Чернігові. Про ставлення ж цього козацтва до держави Україна та виявів українства, в тому числі і культурного, не важко здогадатися.

Спочатку ось такі «герої» вчиняють дрібне хуліганство, потім з’являються написи провокаційного змісту, а через деякий час розбиваються камінням шибки, як це було неодноразово з чернігівським обласним товариством «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

Ми звертаємо увагу правоохоронних органів на даний факт та просимо запобігти подібному розвитку подій. Ми вважаємо, що оперативне розслідування та притягнення до відповідальності зловмисників є справою честі працівників міліції, адже чернігівський міський відділ обласного управління МВС України знаходиться лише у 100 метрах від місця злочину.

Довідка: Нещодавно відкритий культурно-мистецький центр «Інтермецо» вже став помітним явищем у культурному житті міста.
Пріоритетним у діяльності КМЦ є популяризація і донесення до широкої аудиторії надбань української та кращих зразків світової культури – літератури, музики, живопису, творів народного мистецтва. При цьому, у книжковому відділі представлені видання білоруською, російською, польською, японською, арабською, англійською, німецькою, грузинською, болгарською мовами.

І саме такою побачив роль новоствореного культурного центру, під час його відкриття, чернігівський міський голова Олександр Соколов.
-- Це має бути сучасний осередок української духовності і культури, відкритий світу! – зазначив він.
КМЦ «Інтермеццо» вже відвідали: Іван Малкович, Любов Голота, Михась та Микола Ткачі, Михайло Слабощпицький, Андрій Кокотюха, Ігор Кріль, Ірен Роздобудько, Дмитро Мамчур, Сергій Коваль, Юрій Ковалів, Олеся Мудрак …

Центр вже став традиційним місцем зборів молодих чернігівських поетів, літераторів, проведення лекцій для студентів-філологів ЧДПУ імені Тараса Шевченка.
Окрім того, «Інтермеццо» став своєрідною визітівкою для закордонних гостей міста, представляючи здобутки народного мистецтва Чернігівщини.

Прес-служба
культурно-мистецького центру «Інтермеццо»




Теги:Інтермеццо, Просвіта, Кримінал, Казачкі, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar