реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Катерининська церква відсвяткувала річницю відновлення богослужінь

У день пам’яті святих отців шести Вселенських соборів та преподобного Серафима, Саровського чудотворця у кафедральному соборі святої великомучениці Катерини відбулася урочиста Божественна Літургія з нагоди другої річниці відновлення богослужінь у храмі. На запрошення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона, молитву та духовну радість громади розділили преосвященні владики: єпископ Сумський і Охтирський Мефодій та єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор, духовенство Чернігова.
Під час богослужіння єпископ Нестор виголосив повчальну проповідь.У своєму слові єпископ Іларіон подякував преосвященним владикам за молитву. Правлячий архієрей відзначив працю єпископа Мефодія, коли він очолював Чернігівську єпархію, адже саме за його архіпастирського служіння на Чернігівщині був наданий дозвіл на звершення богослужінь у храмі. Дякуючи єпископу Нестору, чернігівський архіпастир відмітив, що «владика є близьким до Чернігівської єпархії, адже його батько родом з Чернігівщини, ми разом приймали чернечий постриг у Свято-Михайлівському чоловічому монастирі і ми постійно відчуваємо Вашу підтримку та молитви…».

Завершилися урочистості Хресним ходом навколо собору та уставним многоліттям

Нагадаємо, що богослужіння в храмі святої великомучениці Катерини відновилися у кінці липня 2008 року. Відтоді храм відкритий щодня, кожного дня відбуваються ранком (о 9.00) та ввечері (о 17.00) богослужіння.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Чернігівська єпархія, Катерининська церква, єпископ Іларіон, Чернігів православний, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar