реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

В Катерининській церкві єпископ рукоположив священика зі Львова

Незважаючи на провокацію "братів по обряду" з Московського патріархату, у кафедральному храмі святої великомучениці Катерини УПЦ Київського патріархату життя йде своїм ходом. Правлячий архієрей відслужив тут із соборним духовенством Велике повечір'я та різдвяну Літургію.
Під час богослужіння архіпастир виголосив Різдвяне послання Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, а клірик собору священик Богдан Годунов зачитав Різдвяне послання єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона.

Цього ж дня відбулася пресвітерська хіротонія, під час якої єпископ Іларіон висвятив диякона Мар’яна Гуртовського у священики.

За літургією богослужбові піснеспіви виконував архієрейський хор під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Борща

За благочестивою та давньою традицією в Україні у святі різдвяні дні наш народ прославляє Народженого Спасителя різноманітними колядками. Цього дня для парафіян храму був підготовлений Різдвяний вертеп, який провела молодь громадської організації «Молода Просвіта».

Підмосковські ж сдужки тим часом під храмом ставили черговий, уже третій намет. При повному потуранні міліції, СБУ та інших властей. Сміття за собою на згарищі досі так і не прибрали -- навіть заради свята.







Теги:Катерининська церква, Чернігівська єпархія, єпископ Іларіон, Чернігів православний, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А на москалыв не зважайте... (Т.Шевченко)
avatar
2
московські гебешні попи забирайтеся назад в московію!!!!!!!!!
avatar