реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кар"єра Наталії Романової: з віце-президента у перші віце-президенти

Голову Чернігівської обласної ради Наталію Романову обрано першим віце-президентом Української асоціації місцевих та регіональних влад.
Ця подія відбулася в Харкові, де нещодавно проходив черговий з’їзд Української асоціації місцевих та регіональних влад, на який Наталія Романова прибула як віце-президент асоціації, а повернулася до Чернігова вже її першим віце-президентом. З чим її щиро привітали депутати та працівники виконавчого апарату обласної ради, журналісти, громадськість області. Розповідаючи про перебіг недавніх Харківських подій, вона, зокрема, зазначила:

- Нинішній з’їзд, був дуже важливим для Української асоціації місцевих і регіональних влад, адже на ньому були розглянуті численні організаційні та юридичні питання, які стосуються розвитку місцевого самоврядування в Україні. В його роботі взяло участь близько 250 представників обласних та районних рад з усіх регіонів України.

В ході з’їзду було обговорено пропозиції щодо внесення змін до статуту асоціації, а заодно обрано її новий керівний склад. В зв’язку з тим, що президент асоціації Віктор Тихонов, який очолював її з 2002 року, був нещодавно призначений віце-прем’єр-міністром України з питань регіонального розвитку, і відповідно до чинного законодавства, не міг далі виконувати повноваження президента асоціації, на його місце одноголосно було призначено голову Харківської обласної ради Сергія Чернова. А Віктора Тихонова було обрано Почесним президентом Асоціації.

Віце-президентом Асоціації обрано голову Тернопільської районної ради Василя Дідуха. На пленарних засіданнях були також розглянуті результати роботи правління асоціації, обговорено пропозиції щодо внесення змін до Статуту організації. Було також обрано ревізійну комісію, вирішено цілий ряд інших важливих питань діяльності Асоціації.

- Звичайно ж, мені було дуже приємно, - зазначила Наталія Романова, - що з’їзд висунув мою кандидатуру на посаду першого віце-президента Асоціації, а моїй роботі на посаді віце-президента делегати з’їзду дали досить високу оцінку. Думаю, що для Чернігівщини це почесно. Тим більш приємно, що в нових, після Президентських виборів, політичних умовах, ми, як кажуть, не дивилися на політичні кольори, а наголосили на тому, що наша Асоціація – це, насамперед, організація, яка лобіює інтереси місцевого самоврядування.

Як зазначила Наталія Романова, на сьогодні в центрі Києва завершується ремонт офісних приміщень Асоціації, де працюватимуть і потужна юридична служба, і ті проекти, які направлені на підтримку рад. І особливо щодо прийнятих ними рішень про соціально-економічний чи інвестиційний розвиток. Асоціація надаватиме підтримку по лінії експертних висновків відповідних проектів, адже в обласних і місцевих рад на серйозні дослідження часто не вистачає коштів.

Окрім того, відповідно до Закону України «Про асоціації органів місцевого самоврядування», профільне законодавство і все, що стосується діяльності місцевих рад, проходитиме через експертні висновки Асоціації, яка матиме право вносити свої пропозиції, висловлювати свою точку зору і таким чином брати участь у законотворчому процесі, - наголосила перший віце-президент Української асоціації місцевих і регіональних влад, голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради




Теги:Н.Романова, Чернігівська обласна рада, місцеве самоврядування, Асоціація регноінальних влад


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Мишина возня! Чергове фрмування дармоїдної структури, яка буде прожирати бюджетні (народні) гроші.
avatar