реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Голова Чернігівської облради побувала на Байкалі

Україна робить нові кроки до розширення міжнародної співпраці. Один із них – участь нашої держави у шостому Байкальському економічному форумі (БЕФ), що з 6 по 9 вересня цього року проходив у російському Іркутську. У форумі взяла участь та виступила перший віце-президент Української асоціації місцевих і регіональних влад, голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова.
За її словами, цього року головною темою форуму стала реалізація стратегічних напрямків державної політики Росії: модернізація економіки та інноваційний розвиток. Саме ці питання значилися в порядку денному першого пленарного засідання. Інше пленарне засідання, тема якого – “Сибір - земля можливостей. Іркутськ - точка опори”, було присвячене використанню економічного потенціалу східних регіонів Російської Федерації, зокрема Прибайкалля.

Як повідомила Наталія Романова, у рамках БЕФа відбулося дев’ять “круглих столів”: “Створення міжнародного фінансового центру в Росії та фінансово-інвестиційні процеси в економіці російських регіонів”, “Попит на інновації: формування та стимулювання”, “Інфраструктурні проекти: партнерство держави і бізнесу”, “Модернізація міського середовища - нові підходи”, “Конкуренція та малий бізнес”, “Охорона екосистеми озера Байкал і раціональне природокористування”, “Розвиток внутрішнього і в'їзного туризму в Російській Федерації: проблеми та рішення”. Також відбулися “круглі столи” присвячені поновлюваним джерелам енергії та питанням розвитку фармацевтичної промисловості.
Вели форум Голова Ради Федерації Російської Держдуми Сергій Миронов та його заступник Світлана Орлова.

- Мій виступ стосувався проблем та практики, яка існує в Україні щодо розвитку комфортного середовища проживання людей, інвестиційних проектів на Чернігівщині. Я поділилася також українським досвідом управління лісовим господарством. Мені приємно, що мій виступ був з увагою та теплотою сприйнятий учасниками форуму, – сказала голова обласної ради. Разом з тим, на її думку, для України дуже корисним виявився досвід з регіонального та просторового планування, по будівництву доступного житла тощо.

– Я багато чого для себе занотувала. Ці речі ми будемо вивчати і позитивне обов’язково візьмемо для запровадження у себе. До речі, губернатори кількох сибірських областей вже виявили свою зацікавленість до співпраці з Чернігівщиною. І я переконана, що це знак того, що у нас з росіянами налагоджуються хороші партнерські відносини, – наголосила Наталія Романова.

Для довідки:
Байкальський економічний форум – один з найбільших ділових форумів Росії, ключова подія в економічному й політичному житті регіонів Сибіру й Далекого Сходу. Вже протягом восьми років його учасниками традиційно стають перші особи російської держави, представники російської бізнес-еліти, закордонних держав.
Організатори форуму – Рада Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації, міністерство регіонального розвитку Росії, міністерство економічного розвитку й торгівлі Росії й адміністрація Іркутської області. БЕФ проводиться в Іркутську раз у два роки.
Уперше Байкальський форум відбувся в 2000 році. За задумом організаторів, він повинен був стати ідейним продовженням “Економічного форуму країн СНД у Санкт-Петербурзі”, що проводиться в “північній столиці” з 1996 року й відіграє важливу роль у формуванні економічних і політичних зв'язків між державами-учасниками.
Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради




Теги:Чернігівська обласна рада, Сибір, інвестиції, Росія, Байкал, Н.Романова


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
головною темою форуму стала реалізація стратегічних напрямків державної політики Росії: модернізація економіки та інноваційний розвиток -- каже Романова. То, виходить, що вона їздила розвивати Росію, а не Україну.
avatar