реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Капітальний ремонт Валу оплачено з державного бюджету

Реконструйована верхня частина Валу - історичного дитинця древнього Чернігова була відкрита ще до 30-річчя Незалежності.

Здійснена вона була за кошти міського бюджету, але під урядову обіцянку про повернення витрачених коштів. Зокрема, це пообіцяв міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, перебуваючи на виїзному засіданні уряду в Чернігові.

Проте критична позиція міського голови Владислава Атрошенка до центральної влади ставила під сумнів обіцяне повернення коштів, тим паче, що ця реконструкція не була включена, як сподівалися у міській раді, до програми "Велика реконструкція". Адже навіть виготовлення проектно- кошторисної документації реставрації Спаського собору (а це пам'ятка національного значення) не потрапила до державної програми.

Утім, уряд дотримав слова і, як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро Іванов, Кабінет Міністрів своїм розпорядженням затвердив перерозподіл видатків державного бюджету, призначених на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери. За цим розпорядженням до бюджету Чернігівської міської територіальної громади 28 грудня надійшло понад 66 мільйонів гривень.

Очікується, що отримані кошти міська рада Чернігова витратить на ремонти культурно-історичних об'єктів.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Василь Чепурний, Чернігівська міська рада, Вал, Спаський собор


Читайте також



Коментарі (0)
avatar