реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Приватизований святий

З листа священника ПЦУ Євгена Орди я дізнався про намір міської влади передати якійсь громадській організації земельну ділянку, на якій розташований будинок, що в ньому жив святий чернець Лаврентій Проскура.

Насправді ділянку хочуть для московської церкви під прикриттям громадської організації. Знаємо, що цим будинком опікувалися два адепти московської церкви - Микола Рудьковський та Валерій Дубіль.

Проте Лаврентій Проскура, приватизований МП, ніколи не вважав себе належним до московської церкви. За свідченнями доносів у НКВС він під час літургії, коли виголошувалася єктенія за патріарха московського, демонстративно затикав вуха. А єпископа МП Бориса Віка називав красним і в нього дійсно знайшли партбілет.

Просто свого часу самозваний схіархімандрит Херувим Дегтяр, якого на Москві почитають за старця, написав брошурки про св. Лаврентія, де понабріхував стільки, що навіть учениця святого, ігуменя Єлецького монастиря Амвросія Іваненко те писання заперечувала. Шкода, що наразі ніхто не написав книжечку про українця Лаврентія Проскуру з Карильського під Коропом, який так по-старосвітськи, втомившись від молотьби, йшов у клуню пограти на скрипочці...

А щодо земельної ділянки - пам'ятаємо рішення міської ради під орудою останнього першого секретаря комсомолу Олександра Соколова, яким у заповідній зоні Національного заповідника передали без малого 10 соток митрополиту московського патріархату Амвросію Полікопі, який і звів там готельчик. Не собі, а синам - громадянам Російської Федерації...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Чернігівська міська рада, лаврентій Чернігівський, Василь Чепурний


Читайте також






Коментарі (0)
avatar