реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Капелан відкрив церкву через 100 років після закриття

Капелан бригади територіальної оборони отець Олександр Мужук на храмове свято відкрив церкву у селі Серединка під Черніговом.

Церкви тут не було сто років - після того, як на початку 1920-х комуністи закрили старий храм 1660-х років, у Серединці духовного життя не було. Взявся за її відкриття священик Православної церкви України о. Олександр. Чому тут? Та ще й у свої 70 літ? Просто їздив сюди по гриби і цікавився життям села. А нині духівник переселився сюди і за допомогою побратима відкрив храм.

Громада передала ініціативній групі стару школу, яка вже була закритою десять років. А отець Олександр встановив іконостас буквально за день до храмового свята. Першими образами стали його власні ікони, що були з ним у поїздках по військових позиціях, а решту принесли мешканці села. В тому числі повернулася до храму ікона, яка була в ньому сто років тому і переходила з рук у руки. Раніше серединці ходили до церкви в сусідню Топчіївку, де досі діє московський патріархат. Тепер же молитимуться у своїй, українській, церкві.

Отець Олександр Мужук - військовий відставник, тривалий час служив у радянській армії, а в незалежній Україні займався козацьким рухом. Кілька років тому став священиком. Тепер же думав уже відпочивати, але війна мобілізувала і його до служби Богові і людям. Тож у селі біля Чернігова з'явився ще один храм ПЦУ.

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"
Фото Суспільне/Чернігів.



Теги:пцу, Чернігівська єпархія, Серединка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar