реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Віктор Ющенко назвав опозицію нездатною до рішучих дій

Прийняття закону про мови у редакції Партії регіонів несе реальні загрози для єдності країни, заявив Президент України (2005 - 2010) Віктор Ющенко, коментуючи ухвалення парламентом закону про основи мовної політики.

На його переконання, єдина державна мова – це гарантія національної безпеки, збереження територіальної цілісності, національної свідомості та історичної пам’яті нашого народу.

«Лише маючи єдиний мовний та культурний простір, нація отримує імунітет від недружніх впливів зовні. Більше того, лише така єдність дає нації змогу на звершення – соціальні, економічні, гуманітарні. Без єдності творча енергія губиться на розбрат, а гору бере чужий недружній інтерес», - заявив Ющенко.

Віктор Ющенко зазначив, що голосування по цьому законопроекту було фактично сфальсифіковане і відбулося в обхід регламенту і комітетів Верховної Ради. «Це позбавляє цей документ будь-якої легітимності як в очах українців і всього світу, так і в юридичному плані. Тому вважаю, що проголосований таким чином документ в жодному разі не може бути підписаний Президентом України. Це остаточно підірве довіру до влади з боку українців та стане початком розколу для нації», - упевнений Ющенко.

«Вважаю, що об"єднана опозиція, бездіяльність якоі вже не вперше зробила можливим прийняття антиукраїнських законів, має скласти свої депутатські повноваження, як такі, що не впоралися з місією, покладеною на них виборцями», - заявив Ющенко.

Віктор Ющенко також зазначив, що голосування за мовний законопроект з усією очевидністю довело, що об’єднана опозиція є неспроможною протистояти наступу на українську мову. «Люди, які прийшли до стін парламенту на акцію протесту, проявили більший патріотизм і мужність, ніж політики. Зараз уся надія на справжніх українських патріотів, які зупинять демонтаж української держави.

Дуже хотілось би щоб ця акцію не була одноразовим сплеском справедливого гніву, викликаним емоційною реакцію на закон, а стала поштовхом, що дасть життя і енергію новому руху за демократію в Україні, що убезпечить нас від повторення подібної ситуації у майбутньому.

Тому, переконаний, що прийняття мовного закону Колесніченка- Ківалова – не привід для того, щоб опускати руки. Це стимул до об’єднання всіх проукраїнських патріотичних сил, для того, аби спільними зусиллями зробити так, щоб в українській державі була й українська влада», - сказав Ющенко.

Заява Ющенка розміщена у Фейсбуці на сторінці Ірини Ваннікової.



Теги:українська мова, опозиція, Віктор Ющенко


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А що ти, гніда продажна, зробило, щоб не допустити цьго? Загравав з донецькими, та привів їх до влади.
Сміливий заєць.
avatar
2
Що зробила?
По-перше, в Україні був кучмізм(і є досі) - двокланава олігархічна система(донецькі - дніпрпетровські), якою маніпулював Кучма і К.
По-друге,пане Іване, щонайменше з 2005 по 2010 рік питанням мови інші "гніди"(за Вашою термінологією)не спекулювали.
Невже, в той період цих "гнід" в Україні не було або вони сіділи склавши руки?
Хто їх стримавав?
По-третє, треба відзначити ефективність роботи антиукраїнської пропаганди, яка використовує прирдне самоїдство українців(землеробський менталітет - всі сусіди природні конкуренти на землю).
avatar