реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Юрій Луценко сидітиме в Макошинській колонії

Саме селище Макошине - досить похмуре місце зі зруйнованими будинками та безробітними селянами.
Макошинська енська колонія - це єдиний заклад на території України, де відбувають покарання колишні працівники силових структур – міліціонери, прикордонники, співробітники Служби безпеки України та прокуратури. Саме сюди можуть етапувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого суд визнав винним у справі про отруєння Віктора Ющенка.

Тут вже відбуває покарання екс-суддя Ігор Зварич.

Колонія має приміщення для утримання засуджених: із мінімальним, середнім та максимальним рівнем безпеки. За неофіційною інформацією, колишнього міністра можуть посадити у приміщення з середнім рівнем безпеки.

Згідно з даними Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області, загальна чисельність засуджених становить 559 осіб:

Максимальний рівень безпеки – 15 осіб
Середній рівень безпеки – 455 осіб

Мінімальний рівень безпеки – 18 осіб

Дільниця посиленого контролю – 2 особи

Дільниця соціальної реабілітації – 17 осіб.

Засуджені за: злочини середньої тяжкості – 17 осіб; тяжкі злочини – 278 осіб; особливо-тяжкі злочини – 212 осіб; навмисні вбивства – 135 осіб; незаконне заволодіння транспортними засобами – 29 осіб; злочини в сфері незаконного обігу наркотичних засобів – 90 осіб; злочини проти власності – 163 особи; отримання хабара – 47 осіб; шахрайство – 39 осіб; злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості – 21 осіб; бандитизм – 4 особи.

На території тюрми є меблеві цехи, автомобільна майстерня, приміщення для шиття одягу, бібліотека та ін. За даними ДПтС, в'язні мають можливість виготовляти швейну продукцію, ремонтувати автомобілі, виготовляти будівельні матеріали, товари широкого вжитку з дерева та паперу та столярні вироби.

Відзначимо, що сам Юрій Луценко під час проведення часу у Лук'янівському СІЗО прочитав 200 книг і зробив свій особистий рейтинг. Раінше представник дердавної пенітенціарної служби заявив, що екс-міністр у колонії може працювати бібліотекарем і отримувати мінісмадьну ставку у розмірі 1094 грн.

Крім українців, в Менській колонії відбувають покарання 87 росіян, чотири білоруси, троє татар, один литовець і два молдовани.
Ipress



Теги:Макошино, Колонія, Юрій Луценко, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
радуйся, дурний аноніме іване!
avatar