реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Держкіно змінило кінознавця на кінолога: какая разніца?

За повідомленнями, які сьогодні жваво коментуються кіноспільнотою, Держкіно своїм наказом усунуло Олену Гончарук, кінознавця, з посади в.о. гендиректора Довженко-центру і призначила на її місце Юлію Каждан.

Прискіпливі і зловредні люди перевірили, хто се. Виявляється, це керівниця кінологічного центру «Ерсте Хунд», підприємства з діяльністю у сфері права «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня діяльність не повʼязана зі сферою кіно.

Якщо усе справді так - це сміх на весь світ. Ви уявляєте рівень керівниці Держкіно Марини Кудерчук і її, з дозволу сказати, команди - переплутати кінознавця, спеціаліста з кіномистецтва, з кінологом, спеціалістом щодо собак. Хоча тут може і не все так просто - забажалось отримати фахівця з дресирування. Кінематографісти, падла, погано піддаються тому дресируванню. Отож пані Кудерчук вживає заходів.

Моє запитання до кінематографістів: як ви ставитесь до того, що нас віднесли до славної породи собак і собачок? І тепер заходяться нас перевоспитувати і навіть перевиховувати? З допомогою кінолога-інструктора. Вона, та інструкторша, нам канафетку, а ми лизнемо їй ручку. І усьо путьом буде! Правильним путьом!!

Тут узагалі багато всіляких асоціацій виникає. Із "Собачьим сердцем", до прикладу. Хоча ж цур, то Булгаков, він не наш... Утім, дивіться, як режисер "Серця" бортко особачився геть і по-собачому гавкає на всенький світ, за нотами кремлядськими. Чом би й у нас не воспитать якогось режисера, щоби гавкав у регістрі, який би влаштовував Кудерчук і компанію... Хароша ідея? Кращої і не вигадати.

Словом, потужний хід Держкіно, суперпотужний. І який же хитросплетений! Стільки ребусів, скільки прихованих алюзій, що переходять в ілюзії чиновницькі. Яким би вже час вказати на їхнє справжнє місце...
Фото з відкритих джерел. Прямого стосунку до названих у тексті імен не має - тільки асоціативні.

Сергій ТРИМБАЧ



Теги:Сергій Тримбач, українське кіно, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar