реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Йодована сіль – здоров’я всім!

Йодована сіль – чемпіон, ліки Айболитя і навіть сіль-супермен живуть на малюнках учнів Чернігівщини, які беруть участь у конкурсі від міської екологічної організації "Зелений світ".
Про конкурс малюнків розповів голова Чернігівської міської екологічної організації "Зелений світ" Іван Осадців.

"Конкурс має назву "Йодована сіль – здоров’я всім". Діти роблять плакати, малюнки на тему користі йодованої солі", - пояснив він.

"Зелений світ" за підтримки Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) проводить Програму з подолання йододефіциту на Чернігівщині.

У рамках Програми у всіх школах області пройшли уроки здоров’я. Учителі розповіли про шкоду йододефіциту та про те, як позбутися проблеми за допомогою йодованої солі. А після уроків школярі малюють і надсилають роботи у "Зелений світ".

Малюнки дуже різні. На кількох – йодована сіль посідає перше місце на п’єдесталі пошани. Звичайна сіль та "екстра" опинилися нижче.

Інший школяр зобразив йодовану сіль у руках лікаря Айболитя. На ще одному малюнку – супергерой всередині пачки з йодованою сіллю. Він готовий прийти на допомогу. Або такий сюжет: мама місить тісто і використовує йодовану сіль.

"Усі малюнки дуже цікаві. Конкурс триває і ще можна встигнути подати свою роботу", - підкреслив Іван Осадців.

Прес-служба міської екологічної організації "Зелений світ"




Теги:діти, Іван Осадців, Зелений світ, йодована сіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar