реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Їжа для весняної вроди

Навесні усім хочеться бути гарними. Але після зими тіло потребує більшої уваги. Тому навесні особливо актуальною є теза: «Ти – це те, що ти їси». Блідий колір обличчя, інколи із сірим відтінком, тьмяне волосся пов’язані із загальною нестачею в організмі потрібних мікроелементів. Їх баланс слід заповнити, вживаючи деякі продукти, які особливо корисні для нашої краси.

1. Креветки й інші морепродукти. Чудове джерело цинку, який потрібен шкірі для відновлення й для утворення колагену. Також вони містять кальцій, потрібний для кісток, зубів і красивого волосся.

2. Лосось або будь-яка жирна риба. Багата на омега-3-жирні кислоти, які роблять нашу шкіру більш еластичною. Особливо корисною ця страва буде для людей із сухою шкірою, яка лущиться з приходом весни.

3. Ківі та інші прод укти, багаті вітаміном С. Саме цей вітамін потрібен для вироблення колагену, а також він «працює» як потужний антиоксидант. Дуже корисною є чорниця (добре, що сьогодні її можна купити в замороженому вигляді) — це найцінніший антиоксидант, який допомагає захистити шкіру і судини.

4. Натуральний йогурт і кисломолочні продукти. Потрібні для здоров’я волосся, зубів і кісток. Ці продукти багаті білком, кальцієм, вітамінами, а також бактеріями, які допомагають усьому цьому засвоїтися в кишечнику.

5. Шпинат і петрушка. Подібно до іншої зелені, вони багаті на вітаміни А, В, С, Е, а також залізо. Тому, якщо ви будете регулярно їсти шпинат, то ваша шкіра скаже своє «дякую». Зелень можна додавати до бутербродів та суміші для смаження.

6. Горіхи і насіння. Натуральне джерело найважливіших компонентів краси — вітамінів А і Е, які відомі як антиоксиданти і натуральний захист від атмосферних впливів і сонячного випромінювання. Насінням можна підобідувати або додавати в ранкові каші та мюслі.

"Біла хата"




Теги:петрушка, риба, йогурт, ківі, Біла хата, догляд за волоссям, догляд за шкірою


Читайте також



Коментарі (0)
avatar