реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Їхтамнєтов" добре знають у Слов'янську

"ІХТАМНЄТ"?.. А ВИ ЗАПИТАЙТЕ У МЕШКАНЦІВ ЗВІЛЬНЕНОГО ВІД НИХ СЛОВ'ЯНСЬКА

У Кремлі вперто продовжують відхрещуватися від розв'язання та безпосередньої участі у жорстокій гібридній війні. Хтозна, можливо десь за Уралом під впливом російського ТВ(телевата) хтось досі вірить, що на Донбасі воюють лише місцеві "трактористи і шахтарі". І там сприймають за належне брехню про те, що сучасні танки, гармати, реактивні системи залпового вогню "Град" чи "Ураган", а також сумнозвісні комплекси "Бук" тут "видобувають" у місцевих шахт.ах Але мешканці Донбасу, які побували під окупацією так званих "ополченців", добре знають, хто загарбав їхні міста та села, і хто катував та вбивав їхніх земляків. Свіже тому підтвердження - недавня подія у Слов'янську на Донеччині.

Отже у місті, що найпершим побувало під окупацією незаконного збройного формування на чолі з громадянином РФ Ігорем Гіркіним-Стрєлковим, відбулися громадські слухання щодо варіантів напису на пам'ятному знаку жертвам гібридної війни у тутешньому парку "Шовковичний". Перший варіант: " В пам'ять про мирних жителів міст Слов'янська, Миколаївки та Слов'янського району, загиблих в період бойових дій з квітня по липень 2014 року". І другий: "Вічна пам'ять мешканцям Слов'янська та інших міст України, що загинули внаслідок окупації російськими загарбниками та терористичними бандформуваннями у квітні-липні 2014 року". Звісно без дискусій не обійшлося, бо у місті нітрохи не бракує тих, хто приховано і не дуже чекають повернення сюди "своїх". Але вже під час опитування у соціальних мережах 60,2 відсотка респондентів підтримали ДРУГИЙ варіант. За таке ж рішення проголосували й учасники згаданих громадських слухань. Тобто вони підтвердили - до трагедії і великих жертв насамперед причетні російські загарбники. Ті самі, які, на жаль, досі утримують частину українського Донбасу, подовжуючи довжелезний список жертв. Причому серед загиблих і поранених переважна більшість якраз російськомовних мешканців краю. Тобто тих, яких вони припхалися сюди "захищати" навесні 2014-го.

На знімку: тутешнє приміщення управління СБУ - колишні штаб Гіркіна та водночас одна з катівень бойовиків; тут же меморіальна дошка закатованому тут росіянами Герою України Володимиру Рибаку.

Павло КУЩ



Теги:Володимир Рибак, Павло Кущ, Слов'янськ, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar